Годината е 1960. 24-годишният Уилям Джордж Пъркс от Южен Лондон

...
Годината е 1960. 24-годишният Уилям Джордж Пъркс от Южен Лондон
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Бил Уаймън и Манди Смит – секс, по-малко наркотици, повече рокендрол и едни много объркани семейни отношения

Годината е 1960. 24-годишният Уилям Джордж Пъркс от Южен Лондон е прясно женен за 18-годишната банкова служителка Даян Кори  и по всичко наподобява, че му следва спокоен фамилен живот с жена и деца, които ще подсигурява финансово с работата си като букмейкър. Въпреки че обича младата си брачна половинка, друга е огромната му обич – музиката. Затова не се поколебава да отдели от заплатата си цели 52 паунда (равняващи се на днешни 1,274), с цел да си купи електрическа китара.

Но тъй като някак не се сработва с инструмента, взема решение да опитва дали няма да се усеща по-комфортно с бас в ръката. И не щеш ли този път китарата му лепва в ръцете. Когато едно приятелче му подшушва, че някои си “Ролинг Стоунс ”, новосформирана ритъм-енд-блус група, си търсят бас китарист, Уилям мигновено взема решение да се яви на прослушването, което е 7 декември 1962 година Денят, в който животът на слаботелесния, дългокос момък от квартал Луишъм ще се промени вечно.

37 години по-късно името на нашия воин ще бъде записано в звездния лист на Залата на славата на рокендрола.

Бил Уаймън постоянно е бил считан за най-тихия и най-сдържан член на ”Ролинг Стоунс ”. За разлика от сътрудниците си Мик Джагър и Кийт Ричардс той не е притеглен от светлината на прожекторите и не се е изявявал като типичния рокендрол гъзар: пие умерено и рядко се допира до “божествената билка ” на 60-те, марихуаната. И с цел да не помислите, че няма по какъв начин един музикант, подвизавал се през най-бесните години на рокендрола, да е чак такава света вода ненапита, незабавно споделям, че и Бил има своята слабост. Жените. И колкото по-млади, толкоз по-добре!

След като излиза наяве, че сполучливо разрастващата му се музикална кариера е несъвместима с живота му преди “Стоунс ”, Бил взема решение да постави завършек на брака си с Даян. Официално това става през 1969 година, когато синът им, Стивън, е седемгодишен. Следват няколко петилетки на леконравен ергенски живот, през които той в нито един миг не се лишава от женско внимание. Неутолимият му вкус за млада женска плът постоянно утолява с готовите на всичко групита, които точат лиги по членовете на групата и с възторг вземат участие в необузданите им купони след концертите.

За Бил се носи се слух, че е съумял да изчука  265 девойки единствено в границите на три месеца – слух, който самият китарист не си прави труда да обори. Най-малкото тъй като е правилен. “Бройката е толкоз огромна, тъй като през тези три месеца от време на време се случваше да го върша с три-четири една след друга, ” откровеничи Уаймън  в изявление пред The Guardian от 2006 година

“По време на турнето ни в Австралия девойките висяха по цяла нощ пред хотела. С Браян, с който деляхме една стая, поглеждахме през прозореца, харесвахме си няколко и казвахме на нощния пазач да ни ги “достави. ” След като се забавлявахме два-три часа с тях, им праскахме по една целувка за довиждане и ги изпращахме по живо, по крепко. Но единствено половин час по-късно отново се бяхме надвесили от прозореца и бройкахме групита.  Знаете по какъв начин е – животът на път може да бъде доста отегчителен и ние просто търсехме метод да го разнообразяваме. “

В друго изявление от 2001 година Уаймън твърди, че е преспал с над хиляда дами. Дали това не са единствено риболовен пресиления? Едва ли. Човекът просто обича да прави секс и в никакъв случай да не повтаря…

През 1984 година 13-годишната Манди Смит и по-голямата й сестра, Никола, се оказват с предложения за музикалното събитие на годината – раздаването на английските музикални награди. Именно по време на това събитие тийнейджърката, родом от Тотнъм, се среща с тогава 47-годишния басист на “Ролинг Стоунс. ” Леле, какъв брой единствено е щастлива! А той наподобява дори още по-щастлив от тази среща. “Не знам какво ми стана, само че щом я видях, дъхът ми спря. Човече, макар че беше на 13, тя към този момент си беше жена отвред! ” Двамата вършат връзката си обществено притежание, чак когато Манди навършва 16 – законната възраст във Англия за предоставяне на полово единодушие.  Въпреки това обаче абсурдът няма по какъв начин да бъде избегнат, тъй като никой не си фантазира, че преди този момент двамата единствено са си плели косите и са ходили на сладкарница.

Когато се женят на 2 юни 1989-а в имението на младоженеца в Съфолк, фотосите от сватбата запълват първите страници на английските жълти издания.

По това време  18-годишната Манди към този момент има съществени здравословни проблеми вследствие на това, че приема противозачатъчни още от детска възраст. Тя е вяла, непрекъснато без сили и тежи едвам 36 кг. Говори се, че повода Бил да се изнесе  единствено няколко седмици след сватбата е, че му писнало от здравословните й проблеми. Запитан години по-късно дали в действителност е вярвал, че един сходен неравностоен брак ще потръгне, той споделя: “През 85-а мислех, че да. После обаче нещата започнаха да излизат отвън надзор – тя спеше с който й падне, разболя се, отслабна доста. Почти не умря. Тогава осъзнах, че съм направил голяма неточност и че бракът ни е цялостна злополука. ”

Мачът можеше да свърши на това място, в случай че на терена не бяха излезли нови играчи.

Когато ситуацията става в действителност нетърпимо, Манди и Бил вземат решение да сложат завършек на връзките си – единствено 23 месеца, откакто са си споделили “да ”. Манди не се тръшка изключително за проваления си брак, тъй като след развода прибира приятната сума от 880 хиляди $. С чека обаче не настава краят на тази история, а това, което следва, е ще по-интересно.

През 1993-а година 30-годишният наследник на Уаймън, Стивън, се дами за майката на мащехата си – със 17 години по-възрастната от него Патси. Така, в случай че Уаймън и Смит бяха още женени, рокаджията щеше да се окаже в позицията на мъж, който е пастрок на брачната половинка си, както и свекър на тъща си, която пък от своя страна му е снаха.

93-а е съдбовна година и в друго отношение за китариста. Осъзнавайки, че тотално е оплескал нещата, Бил взема решение да се стегне и крепко да поеме юздите на персоналния си живот в ръце. За да обърне нова страница и да рестартира живота си обаче, се постанова да се откаже от доста неща. Включително от “Ролинг Стоунс ”.

Уилям не е въздухар и подхожда към задачата да построи отначало унищожения си живот с огромна доза прагматизъм. Като първа стъпка се свързва с едно бивше гадже, 37-годишната Сюзан Акоста – моделка, с която се среща през 1980 година и с която от този момент са положителни другари. Успява да завоюва сърцето й с признанието, че  най-сетне се усеща подготвен да си седне на задника и да даде цялата си обич и внимание единствено на една жена. На нея съответно, в случай че е съгласна.

Учудващо или не, с третия брак му провървява. На двойката се раждат три дъщери и 30 години по-късно фамилията им е все по този начин сплотено и щастливо.

Днес 86-годишният някогашен басист се занимава с предприемачество и ресторантьорство. Освен това е доста предан на остарялото си занимание – фотографията и постоянно негови произведения могат да се видят изложени в международно известни галерии по света.

А в случай че се питате какво се е случило с дребната Манди след развода, ето какво.

През 93-а тя се дами за професионален футболист от белгийски генезис, само че и този брак не изкарва по-дълго от една слонска бременност. През същата година издава автобиографична книга със заглавие “Всичко свърши ”. В началото на новия век е сгодена за малко за модела Иън Мосби, от който й се ражда наследник.  После се обръща към към католицизма, стартира да съблюдава целибат и се отдава на работата с проблематични младежи.

През 2010 година Манди Смит приканва възрастта за полово единодушие във Англия да бъде вдигната от 16 на 18 години. “На хората несъмнено им се вижда необичайно, че такова предложение идва тъкмо от мен. На тях ще кажа, че знам доста добре какво приказвам. Когато си на 16, даже и да се чувстваш зрял, към момента си единствено дете. И когато направиш такава неточност, в никакъв случай няма да можеш да си върнеш детството назад. Аз персонално не можах. ”

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР