Година след водния кошмар в Карловско коритото на река Стряма

...
Година след водния кошмар в Карловско коритото на река Стряма
Коментари Харесай

Година след бедствието в Карловско състоянието на речното корито на Стряма е същото

Година след водния призрачен сън в Карловско коритото на река Стряма е към момента е в такова положение, в каквото го е оставила стихията - непочистено и неукрепено.

Мостът, който свързва Слатина със прилежащото село Розино, го няма, няма и знаци, които да предизвестяват за заплаха. Хората живеят в боязън, че при ново злополучие водите още веднъж ще ги залеят. Търсили са помощ от всички институции, само че резултат няма.

" Писали сме до междуведомствената комисия за бедствия и повреди, до Министерство на околната среда и водите, до Регионална инспекция за опазване на околната среда. Имаме само отговор от Регионална инспекция за опазване на околната среда и връщат моята тъжба в общината - да се заеме с този случай ", сподели Йорданка Семкова - гражданин на Слатина.



От Община Карлово показаха, че коритото на река Стряма е напълно ангажимент на страната.

" Дали тя ще го направи през " Напоителни системи ", дали ще разпореди конкурс и ще докара компании, само че общината нито има право, нито има благоприятни условия да го направи ", изясни доктор Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово.

За дерето, което минава през селото, има план и определен реализатор, страната е отпуснала задатък, само че и неговото разчистване и подсилване не е почнало.

" 9 до 12 месеца... косата ми побеля от съгласувателни режими, само че това е законът. В тази наша красива страна всичко се реализира с битка и споделих на слатинци, че до момента в който не създадем моста, улица първа, дерето, няма да спрем борбата ", сподели кметът.



Обезверени и скептични жителите на Слатива въпреки всичко се готвят да посрещнат годишнината,от бедствието, което прекатурна живота им

" Искаме на 2 септември да създадем курбан за здраве. Не вършим помени на този ден ", сподели Йорданка Семкова.

На 2 септември хората чакат да посрещнат стотиците доброволци и военни от цялата страна, които подариха и интензивно участваха в разчистването на тоновете земна маса от къщите и улиците на селото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР