След репортаж на БНТ и настояване на местната власт в

...
След репортаж на БНТ и настояване на местната власт в
Коментари Харесай

След репортаж на БНТ: Започва укрепването на бреговете на р. Стряма край наводнените карловски села

След репортаж на Българска национална телевизия и гледище на локалната власт в Карлово стартира разчистване и подсилване на крайбрежията на река Стряма край наводнените карловски села.

" Договорихме техника от горските стопанства да се включи в превантивното разчистване на сектори по поречието на р. Стряма, отвън обитаемоте места ", заяви регионалният шеф на Област Пловдив Ангел Стоев.

Той взе участие в среща с шефа на Директива за птиците " Южно Централно държавно дружество " инж. Здравко Бакалов, шефа и основния инженер на " Напоителни системи " ЕАД – клон Марица инж. Костадин Чолаков и инж. Никола Кърнолски и шефа на Дирекция " Контрол " в Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион " Радослава Петрова.

" Поисках тази среща, тъй като " Напоителни системи " не разполагат със профилирана техника за почистване на дървесна растителност от коритото на реката. С включването на бригади от горските стопанства, ще се форсира процесът ", изясни регионалният шеф.

Инж. Бакалов се ангажира, че още тази седмица специалисти от държавното дружество ще създадат огледи на място, с цел да преценяват какъв брой хора и каква техника е нужна, с цел да се подкрепи работата на " Напоителни системи " първо край Трилистник, а по-късно и в региона на най-тежко потърпевшите карловски села от наводнението през септември предходната година.

Инж. Чолаков изясни, че " Напоителни системи " от 17 март работят в региона на село Трилистник, само че не им доближават машини за отстраняването на огромните дървета.

" Съдействието от сътрудниците от държавното горско дружество ще ни бъде от огромна помощ – те ще разчистват дърветата и храстовидната растителност, а ние ще отстраняваме наносите и ще укрепваме дигите ", изясни инж. Чолаков.

Радослава Петрова от своя страна изясни, че целият развой по почистването се управлява от " Басейнова дирекция " и с приоритет се преглеждат документите, които се внасят от " Напоителни системи ".

" Бих желал да благодаря на министъра на земеделието Явор Гечев, който ни оказва цялостно подпомагане при организацията. Важно e да се работи бързо и дейно, тъй като спомените на хората са живи и още ги изтезават страховете от тежкото наводняване, което сполетя селата им ", акцентира още Ангел Стоев.

Текст: Станислава Христозова

Снимка: Архив


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР