Екипът на БНТ продължава да търси истината - къде са

...
Екипът на БНТ продължава да търси истината - къде са
Коментари Харесай

Къде са климатиците от дарението за тежко пострадалите от наводнението в Карловско?

Екипът на Българска национална телевизия продължава да търси истината - къде са половината климатици от дарението за тежко потърпевшите от наводнението в Подбалкана през есента.

Още в четвъртък ви показахме казуса на хората, само че и до през днешния ден те нямат отговор на въпросите: Защо са инсталирани единствено 89 климатика и ще бъде ли изпълнено обещанието - токът за тях да е безвъзмезден.

След нашия сигнал Министерството на енергетиката стартира инспекция.

В Каравелово с приемо-предавателен протокол са били раздадени 93 климатика. От тях в период до 10 март са били инсталирани 47 и гаранционните карти за монтаж са изпратени в министерството.

Половината от потърпевшите, които са ги получили към момента не са ги поставали, тъй като не са имали средства и нямат нужните условия за живот в домовете си.

Повечето от хората и в Богдан още не са инсталирали дарените климатици, защото правят ремонтни действия и нямат естествени условия за живот.

Климатиците са били раздадени персонално от кметовете на обитаеми места с приемо-предавателни протоколи и поименно по описи. Хората са ходили неведнъж да питат по кое време и по какъв начин ще им бъдат поети сметките за ток.

" Ежедневно хората идват да се оплакват, че не е спазено обещанието от министерството, откакто видяха в пощенския клон, че сметките им не са платени взеха решение да си ги платят, тъй като рискуват да останат без ток ", съобщи Славка Червенкова, кмет на село Каравелово.

Досега не съумяваме да се свържем с компанията, която съгласно министерството на енергетиката би трябвало да заплати сметките за електрическата енергия на потърпевшите. Българска национална телевизия ще продължи да търси контакт, с цел да чуем мнението ѝ.

Репортер: Станислава Христозова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР