Година след смъртта на Милен Цветков последната жена в живота

...
Година след смъртта на Милен Цветков последната жена в живота
Коментари Харесай

Последната жена до Милен Цветков: Отиде си огорчен от предателството на Даниел Петканов

Година след гибелта на Милен Цветков последната жена в живота му – нумероложката Милена Иванова- ЕА описа в книга за взаимния им живот, научи HotArena.

Бурната им връзка продължава година и две седмици и минава през куп премеждия. Милена споделя в томчето „ 379 дни с Милен Цветков ” за първата им среща, разделите и събиранията, които съпътстват любовта им, както и знаците, които бележат последните дни на журналиста. „ В живота на всеки човек има неща, които може да показа единствено с избран човек. За мен тези 379 дни на нашата обич този човек беше Милен. Не познавам различен, който да е толкоз почтен. И лоялен. И надали ще срещна... ”, изповядва се Милена.

Едва 6-годишен Милен изгубва майка си , а драмата бележи целия му живот и връзките му с дамите. Баща му Виктор поел грижите за него, само че сензитивното хлапе бягало 13 пъти от него, защото баща му бил много властнически. Липсата на майчинска милувка се отразила върху връзките му с дамите. Милен търсел грижовна и всеотдайна половинка, която да му сътвори домакински уют и успокоение, каквито намерил едвам в последната си обич. Най-големият му боязън бил, че ще бъде зарязан от дамите, с които е.
Журналистът отдавал тежкия си темперамент точно на деспотичния си татко. Баща и наследник нееднократно имали остри спорове и непрестанно спорили. Случвало се е даже възрастният мъж да протяга ръка на своя правоприемник. Като дете Милен бягал цели 13 пъти от татко си. За сефте се изнизал от къщи, когато бил на 4. Цветков-старши по този начин й не поискал да се ожени наново, а Милен се зарекъл да не повтори грешките на баща си. Бил безрезервен татко и с щерка си Калина, и със сина си Боян. Още при започване на връзката си с Милена журналистът я предизвестил, че избрани дни от седмицата са заети от неговия правоприемник. Останалите дни били за нея.
Самият Милен бил на крачка от автограф в гражданското с последната си любовна тръпка. Тя имала дълготраен опит с цифрите, тяхната композиция и предсказването на събития от бъдещето. Дългокосата русокоска вярвала в предначертания път и любовната карма. Журналистът й споделил, че я усеща като свое семейство, желае да остареят дружно и е подготвен да си разменят ритуално халки, а някой ден да скрепят връзката си с автограф в гражданското.

Съдбата я срещнала с Милен като посетител в предаването му „ Часът на Милен Цветков ” на 1 ноември 2016 година Поводът за гостуването й била книгата й „ Нумерология на триумфа ”. Милен, типично в шеговития му жанр, се закачал с нея и я предизвикал дали може да му каже числата от тотото или да му направи хорскоп. Нумероложката пресметнала, че той се намира в най-слабия интервал от живота си, само че в случай че го премине, ще има спокойни старини. Дълго време след първата им среща връзката им била онлайн. Понякога Милен коментирал фотосите й в обществените мрежи и й пишел персонални известия. Милена отговаряла резервирано, тъй като се страхувала, че за следващ път ще бъде засегната.
На 8 март 2017 година Цветков я поздравил за празника, а той я поканил да се разходят до Витоша. Това била първата им среща. Отначало се виждали от дъжд на вятър – единствено за кафе или за разходки. Милен обожавал планината и ходел на излети най-малко два пъти в седмицата. Цветков споделял терзанията си, че има проблем с предаването му и може да остане без работа. „ Имам неприятно предусещане. В краен случай ще стана земеделец. Имам си ниви, ще ги обработвам. От нищо не се тревожа. Всяка работа е добра. Няма срамна и влиятелна. Каквото ти пристигна до главата. Ако би трябвало, и палети в някой магазин ще нареждам или ще подвигам бариерата на малкия екран, стига да ми заплащат и да мога да си затрупвам разноските. Не държа непременно да съм на екран, дори малко съм изтощен, само че заплатата ми би трябвало ”, изповядвал се водещият, който знаел и 2, и 200.

Разходките му с Милена зачестявали, само че тя все по този начин била резервирана към него и поставяла бариери в връзките им. Те все били на приливи и отливи. През август 2018 година Милена схванала от медиите, че са свалили от екран „ Часът на Милен Цветков ”. Няколко месеца двамата с него не си комуникирали. Нумероложката отпрашила на море с приятелки. Докато се препичала на шезлонга и проверявала в книга за ведическа нумерологоия съвместимостта си с Милен, получила няколко известия в телефона. „ Вече имам задоволително време за теб. Свободен съм когато и да е. Намерението ни за пътешестване до Гърция още ли важи? Можем да създадем разходка с кемпера ”, предложил безработният Милен.
Малко преди да го смъкват от екран, от Нова телевизия го поканили да стартира работа като панелист в „ На кафе ”. Когато отишъл на диалог в студиото в Нови хан, Цветков се изненадал, че в действителност е поканен на кастинг и би трябвало да избират сред него и още няколко души. Милен  все отново се явил на прослушването, само че светските тематики въобще не били по усета му и се заяждал с екипа. В последна сметка за панелист бил определен Юлиян Константинов, който още е на екран.
Когато за първи път нумероложката приела поканата на Милен да гостува в дома му, авансово пресметнала какъв е аспектът за деня. Хванала такси и пристигнала. Милена се издокарала в публична рокля и високи токчета, а Милен я посрещнал напълно по домошному – с протъркван спортен екип и размъкната тениска. Разговорът им обаче не потръгнал. Още от вратата журналистът се пошегувал, че няма да вървят на бал, а закачката с външния й тип по никакъв начин не й се понравила. „ Бях се облякла особено поради него, а той се майтапеше с мен ”, споделя астроложката.

Милен предложил да гледат филм и й разказал по какъв начин се е сдобил с жилището си. Първоначално си харесал различен апартамент, само че негов другар го посъветвал да купи тъкмо този, който бил по-скъп. Цветков съжалявал за инвестицията, защото му се наложило да изтегли заем. Успокоявал се въпреки всичко, че на остарели години, в случай че закъса за пари, постоянно може да го продаде и с парите да живее пищно някъде чартърен. Уви, след гибелта му неговите две деца Калина и Боян наследиха задълженията му. За техен шанс застраховката „ Живот ” по ипотеката покривала риска при възможна гибел.

Разговорът сред Милена и Милен не потръгнал и тя си взела такси до у дома. Няколко дни по-късно, до момента в който си мислела, че е унищожила връзката им и евентуално водещият й е афектиран, тя получила още веднъж известие с покана за среща. Подновили връзките си.

Първата им любовна нощ била точно на Свети Валентин през 2019 година Двамата решили да живеят ту в дома на Милен, ту в жилището на Милена. Журналистът направил много усъвършенствания в жилището на нумероложката, купил й нови възглавници и пухени завивки, занесъл и част от покъщнината си там. Преди на настъпи цялостна естетика в връзките им, двамата претърпели следващия конфликт. Поводът бил неразбирателство. Синът на Милена имал любовни проблеми извъннал в среднощ на майка си, с цел да се съветва с нея. Нумероложката излязла от стаята, с цел да приказва с него, а диалогът й траял 15 минути. Когато се върнала в спалнята, водещият полюбопитствал какво става, тъй като дочул, че беседва с мъж. Тя обаче решила, че няма смисъл да го занимава с любовните проблеми на сина си и му дала отговор, че няма нищо. Това бил първият път, когато Милена видяла Милен същински разгневен. Той си тръгнал, сърдит от мълчанието й. След седмица не издържал и още веднъж й звъннал. Упрекнал я, че не го позволява до себе си, не го изслушва и усеща отдалеченост сред тях. Взел си таблета, който бил в дома на Милена и хлопнал входната врата. 3 дни нумероложката чакала да се обади и най-после му събрала движимостите и облеклата му. Прибрала всичко в чували и в продължение на часове опаковала всяка движимост в стреч фолио. После му изпратила чувалите до офиса на куриерска компания, а Милен Цветков едвам примъкнал чувалите от офиса до дома си.

„ После, до момента в който ми обясняваше, че не съм в ред, ми сподели, че са му трябвали няколко часа, с цел да разопакова всички неща и там, където не съумял, рязал фолиото. Каза: „ Как не те мързеше да се занимаваш с това? ”. После разбрах, че съм изпратила неща, които не бяха негови, като една флашка с мои фотоси от събития, и когато ми я върна, саркастично ме попита: „ Това за какво си ми го пратила? Да не те не помни ли? ”, спомня си случката Милена. След седмица безмълвие водещият още веднъж й звъннал. „ През целият ми живот все някой нещо е желал от мен, все аз съм бил водещият, все искания, условия и куп простотии. Защо загубихме толкоз доста време в нелепости? Надявам се да го наваксаме ”, признал при последното им сдобряване Милен.

Една вечер гледали филм, в който основната героиня била болна от неизлечима болест и порастналите й синове трябвало да вземат решението дали да се съгласят на евтаназия. Драматичният сюжет отключил страстите на Милен и той попитал Милена в случай че се разболее тежко, дали тя ще има силите да подпише сходни документи. „ Не ми се умира в болки и превиване ”, признал журналистът. Милен споделил, че от дълго време мислел по тази тематика, коментирал даже и с близкия си другар Даниел Петканов. „ Бях го помолил, тъй като по това време той ми беше другар и бяхме близки, в случай че се наложи, той да го направи. Но защото към този момент не сме другари и сега ти си ми най-близкият човек, по тази причина се обръщам към теб и те запитвам – били се наела да ми обещаеш, че в случай че нещо такова се случи с мен, ти ще имаш силата да подпишеш документите? Аз желая да изживея пълноценно живота си. Не ми се умира в страдания и премеждия. Не желая да съм болен, не желая да доживявам до доста дълбоки старини, тъй като за мен това е изтезание ”, упорствал Милен.
Стъписана, тя го предизвестила да внимава какво си пожелава, тъй като всяка дума е сила и Вселената го „ слуша ”. Водещият обаче не вярвал в тези неща. Бил удобен, човек на логиката и крепко стъпил на земята. Наричал тематиките за преражданията и  задгробния живот „ тинтири-минтири ”.

Милена ще помни постоянно последният Великден с Милен предходната година. „ Нищо не предвещаваше сходно нещо. Видяхме се 10 минути преди злополуката. Излезе за малко от у дома, а това се случи минути по-късно. Разбрах от медиите и най-нелепото е, че го прочетох на преносимия компютър му, който е вкъщи. Първо въобще не можех да допускам, тъй като бях в потрес. Веднага по-късно приказвах първо с щерка му Калина, която е в Нидерландия. После ми се губят часове... ”, споделя нумероложката.
Минути преди злополуката Милен тръгнал от вкъщи й, с цел да си вземе сако за работата от неговия апартамент на ул. „ Оборище ”. Готвел се за ефир на идващия ден и трябвало да бъде грациозен. Предстояло му и изявление в малкия екран на Слави Трифонов. Върнал се, тъй като не запомнил ключовете от вкъщи си. После се върнал още веднъж, тъй като не взел документите си. „ Погледна ме с оня взор за прощаване, който в никакъв случай няма да не помни, и сподели: „ Обичам те! “. – Обичам те – и затворих вратата ”, спомня си за последния им ден дружно Милена.

Водещият бил пословично заплеснат и постоянно забравял нещо. На 16 април, точно на Великден журналистът бе погубен от мощния джип на 22-годишния дрогиран Кристиан Николов до момента в който чакаше начервен светофар. Фаталният удар можеше да бъде избегнат, в случай че Милен се беше забавил или беше избързал с няколко секунди.

Отишъл си наскърбен от Даниел Петканов

От книгата на последната му другарка излиза наяве, че Милен бил доста наскърбен от измяната на Петканов. Благодарение на него Даниел попаднал в малкия екран, а след уволнението на Цветков от Нова, той се покрил и спрял да му подвига телефона. Това доста огорчило журналиста. Той споделил с приятелката си, че най-вероятно Петканов му е ядосан поради някаква задявка, която Милен си направил с името на детето им.

3 пъти бил на крачка от гибелта

Водещият е имал три сериозни момента в живота си. Една от случките се разиграла на гръцкия остров Лимнос. Журналистът имал обичано място за каране на кайт и сърф. По време на почивка с щерка си Калина двамата едвам не се удавили. Милен я учел да кара сърф. Влезли във вътрешността във водата, когато хвърчилата на сърфовете им се оплели, а обстановката станала доста рискова. За да не изплаши щерка си, Цветков запазил хладнокръвие и с мудни придвижвания съумял да избута дъските до брега.
В сериозна обстановка журналистът изпаднал и по време на работата си в Българска национална телевизия. Изпратили го с екип да снима документален филм по време на войната в Босна и Херцеговина. Идеята била да вземат изявленията от елементарни хора по селата, само че ги объркали с терористи. По това време малкия екран плащала доста положителни възнаграждения. Трябвало обаче да имат позволение, с цел да минават единствено през избрани територии. Екипът забелязал къща, пред която стоял възрастен мъж и решили да го интервюират. Изведнъж към тях се появили въоръжени мъже. Арестували ги, а те се опитвали да обяснят, че са публицисти и идват с мирна цел. Няколко часа Милен и екипа му стояли вързани. Едва когато дошъл преводач, те обяснили, че не са терористи, а публицисти. Можело да ги разстрелят, без никой да разбере къде са. „ Щяха да ни водят безследно изчезнали. Онези не си поплюваха. Няколко пъти съм бил на косъм от гибелта. Дори съм я виждал пред очите си ”, признавал е в свои изявленията Милен.
Самият той не вярвал в предсказания, прераждане, карма и орис, само че забелязал, че остров Лимнос има основна роля в живота му. Всеки път, когато отивал там, по-късно или го сваляли от екран, или го прибирали.

Третият сериозен миг едвам не оставил водещия неработоспособен зацял живот. Цветков живеел на квартира с първата си брачна половинка Дана. Един ден, до момента в който  простирал прането, Милен паднал от висок етаж в двора на кооперацията. По знамение оживял, само че прекарал няколко седмици в „ гипсово корито ”, с цел да се възвърне гръбнакът му. Болките в гърба го мъчели до последно. Затова и журналиста постоянно ходел с раници – да изпъват гръбнака му.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР