Година, след като представи в Женева прототип на супер спортен

...
Година, след като представи в Женева прототип на супер спортен
Коментари Харесай

"Пининфарина" пусна първият супер автомобил на водород

Година, откакто показа в Женева първообраз на супер състезателен автомобил, задвижван от водород, " Пининфарина " сподели и серийният модел. " Ейч2 Спийд " ще може да се поръча както във версия, хомологирана за приложимост по обществените пътища, по този начин и за пистови надпревари.

От компанията обаче възнамеряват да произведат единствено 12 бройки от колата. Шасито на " Пининфарина Ейч2 Спийд " е от карбонови нишки, а каросерията е от композитни материали.

© Георги Пауновски

Автомобилът се задвижва от четири електромотора с обща мощ 653 конски сили, като липсват скоростна кутия, съединител и диференциал. Двигателите получават ток от горивни кафези, в които става реакция сред водорода от резервоарите и кислорода от въздуха. Отпадният артикул са водни пари.

Екологичният състезателен автомобил има ускоряване до 100 км/ч за 3.4 секунди, а оптималната скорост е 300 км/ч. Като преимущество пред обичайните електрически автомобили от " Пининфарина " показват опцията водородните резервоари, с съдържимост 8.6 кг, да се изпълнят за три минути.

В салона на дългия 4.73 метра автомобил има две спортни седалки. Целият кокпит е облицован в кожа и алкантара. Предпазните колани пък са като в колите от " Формула " 1.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Автосалон Женева (486)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР