Година от началото на протестите срещу правителството на Бойко Борисов,

...
Година от началото на протестите срещу правителството на Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Шампанско и митинг за година от антиправителствените протести

Година от началото на митингите против държавното управление на Бойко Борисов, избухнали в София и страната на 9 юли 2020 година, бе маркирана с протест пред Президенството в петък вечерта.

Събралите се жители символно гръмнаха шампанско и регистрираха триумф на митингите, които въпреки и да не доведоха до желаната от стачкуващите тогава оставка на Борисов и основния прокурор Иван Гешев, съгласно тях са дали подтик на към този момент почнала " политическата смяна в страната ".

Мястото е символно. Заради и арести на секретаря на президента Пламен Узунов и съветника му Илия Милушев, хората излязоха на митинг.

Прокурорската интервенция в президентството на процедура се трансформира в един от катализаторите на антиправителствените митинги. Тя пристигна ден след акцията на Христо Иванов на " Росенец " и последвалото изказване на Румен Радев, че цивилните охранители, които изблъскаха Иванов от плажа край летния сарай на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, са държавни гардове.

В продължение на над 100 дни пред Президентството се събираха стотици и даже хиляди недоволни от ръководството на ГЕРБ и настояващи за оставката на Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Стигна се до кървави конфликти с полицията и арести, имаше блокади и палаткови лагери, стигна се и данъчни инспекции на предприемачи, единствено тъй като са подкрепили протестиращите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР