Гневът е чувство. Това е естествен, здравословен, емоционален отговор на

...
Гневът е чувство. Това е естествен, здравословен, емоционален отговор на
Коментари Харесай

Признайте гнева си - това е първата крачка за справяне

Гневът е възприятие. Това е натурален, здравословен, прочувствен отговор на пострадване или нарушение на граници. Въпреки това доста хора не осъзнават това възприятие, тъй като, когато им се случи да го изпитат, избират да употребяват шаблона за виновността на другата страна и да употребяват клишето „ обективен яд “. Ако човек желае да се развива прочувствено, той би трябвало да е наясно с възприятията си. Трябва да може да ги разпознава, както и да натрупа опит посредством на практика извършения в преодоляването на силата на отрицателните страсти, които унищожават този свят разрушавайки бизнес, другарски връзки, връзки деца-родители и фамилии. 
Независимо дали половинката ви е дала ултиматум, че още един скандал и ще последва бракоразвод, или пък към този момент сами не издържате това напрежение и сте наясно, че нещо с вас не е напълно наред - потърсете помощ. Това е съветът на Кимбърли Касъл, регистриран лечебен консултант с частна процедура в Келоуна, Британска Колумбия. Научете по какъв начин да разпознавате гнева си и какво го провокира, прилагайте потвърдени принадлежности и техники за ръководство на гнева си, в това число по какъв начин да влезете в спор по най-безболезнения за всички метод, по какъв начин да деескалирате спор и по какъв начин да опознаете тъмните си страни. Касъл споделя за разликите сред трите най-силни деструктивни усеща. 

Гняв

Истинският яд може да бъде отговор на пострадване, възприятие на незадоволеност, отчаяние или опасност (реална или въображаема). Това е сигнал или тревога, че нещо не е наред, че не се усещаме добре с това, което следим. Изразяването на яд е обвързвано с следеното известяван, че се усещаме застрашени по някакъв метод. Комуникира се настоятелно, без истерия; „ Ядосан съм, ето за какво и ето от какво нуждая се... “. Най-важното е да помните, че гневът е за нещо, което се случва в сегашния миг.

Агресия

Агресията е държание. Това е афектиран метод на вербално, прочувствено или физическо държание. Агресията наподобява доста друго от гнева. Агресията упреква другия за възприятията си. Това държание възприема дейностите на другия като съзнателно обидни или неуважителни. Агресията е импулсивна и по тази причина се демонстрира бързо. Може да отнеме няколко часа, даже дни, с цел да отшуми.

Ярост

Яростта е отговор на генерална опасност. Избухналият счита, че са наранени неговата горделивост, статуса или достолепието му. Корените му са в детството, когато едно дете е било безпомощно против насилници - възрастни, връстници или по-големи деца. Когато нещо в сегашното задейства остарял спомен, реакцията е към загатна, а не към актуалното събитие. Яростта не е възприятие, а е незабавна отбрана, задействана в системата за битка или бягство.

Първа помощ при яд

Овладейте техниката да мислите преди да говорите;След като се успокоите, изразете гнева си по допустимо най-недеструктивния начин;Упражнявайте се най-важната тактика в психологияга - паузиране;Определете вероятните решения за излаз от конфликтната ситуация;Придържайте се към „ Аз “-твърденията;Не таете злоба;Използвайте възприятието за комизъм, с цел да освободите напрежението;Практикувайте умения за релаксация;Знайте по кое време да потърсите помощ.Дарът на гнева е, че той стимулира и ни дава сила и убеденост да създадем скъпи промени в живота си, споделя Кимбърли Касъл.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР