Глутници кучета тормозят част от жителите в пернишкия квартал "Изток".

...
Глутници кучета тормозят част от жителите в пернишкия квартал "Изток".
Коментари Харесай

Глутници кучета тормозят жители на пернишки квартал

Глутници кучета тормозят част от жителите в пернишкия квартал "Изток ". Въпреки сигналите им с години казусът не е решен от общината.

Проблемите за хората стартират преди няколко години, когато собственичка на апартамент взема решение да осинови куче. Тя приготвя документите, само че вместо да го гледа у дома, избира да го гледа пред входа и го храни на открито. Поради тази причина на мястото се събират и други кучета, които са по-агресивни.

Хората се оплакват от набези от животните и нормално се придвижват с тръби или кучегони, с които да се пазят, в случай че се наложи.

Ако има институция, която да ги прибира и обгрижва, няма да се стига дотук. Обгрижвам от 4 години едното куче. Към момента не е нападнало и не е ухапало никого. Тази барака е моя, аз съм я направила и ще си стои там, безапелационна беше стопанката на кучето.

От общината дадоха обещание до 2-3 седмици кучетата да бъдат прибрани и да им се потърсят домове. И двете кучета са кастрирани и са със съответните ушни марки. За страдание, това не взема решение казуса с експанзията им, тъй като когато тя ги храни в една социална територия, кучетата припознават тази територия като тяхна и от там поражда казусът, разясни Денислав Захариев, зам.-кмет на Перник, представен от БТВ.

В момента нямаме оператор, който да се грижи за общинския подслон. С кмета взехме решение сътворяваме общинска компания, която ще поеме тази активност. Решението е взето от Общинския съвет, чакаме влизането му в действие, посочи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР