Глуховски напусна страната, а през това време беше задочно обвинен

...
Глуховски напусна страната, а през това време беше задочно обвинен
Коментари Харесай

Известният руски писател Дмитрий Глуховски бе осъден на 8 години в колония

Глуховски напусна страната, а през това време беше задочно упрекнат поради антивоенната си позиция, изявления по адрес на Путин и поради разпространение на фейкове. Властите го издирваха да го арестуват и поради уронване на престижа на съветската войска, само че писателят към този момент беше емигрирал. 

Преди ден Басманният съд в Москва осъди създателя на паметната поредност " Метро " на 8 години в колония, заяви самият той в профила си в Телеграм.

" Вчера Басманният съд ми отсъди 8 години в колония поради моите постове за Буча и Ирпен, за Мариупол и Харков, за това, че аз назовах военните закононарушения военни закононарушения и дори просто войната - война ", написа в канала си Глуховски, който е в заточение. " Според съда съм направил тези закононарушения от политическа ненавист, тъй като съм обвинил за касапницата персонално президента Путин ", разяснява още фантастът.

" Не се намирам в Русия, заради което ме санкционират не със затвор, а с заточение и неспособност да се върна в родината.Не имам намерение да се откажа от думите си, а е и невероятно да го направя. Съвершено ясно е, че ме санкционират, тъй като говорех истината, изричайки явни истини, които би трябвало да си кьорав, с цел да отречеш ", разяснява създателят.

Той показва, че за следващ път съветският съд застава на страната на политическата власт в Русия, на страната на " безсмисленото принуждение, безпричинното клане, на страната на циничната неистина ", като разкрива природата на настоящето съветска страна, която Глуховски назовава мафиотска организация, лъжлива, насилствена, жестока и целяща само самосъхранението си.

" От моята Русия няма да ме лишат. Готов съм да повторя всичко, което споделих и по-рано " , зарича се Дмитрий Глуховски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР