Глухарчето е било популярно растение в продължение на десетилетия. Целебните

...
Глухарчето е било популярно растение в продължение на десетилетия. Целебните
Коментари Харесай

Месецът на вълшебните глухарчета

Глухарчето е било известно растение в продължение на десетилетия. Целебните му качества са били употребявани при най-различни болести. Нека в месеца, в който всички поляни са пожълтели, да си напомним защо служи това простичко и красиво цвете. 
Глухарчето почиства черния дроб, контролира равнището на холестерола в кръвта, лекува алергия, облекчава положението на бременни дами и дами в менопауза.Билкари поучават обаче, растението да се бере при започване на пролетта – края на април и началото на май и то от места, които не са доста нечисти. Стеблата са по-полезната част. Използват се за лекуване на диабет, почистват кръвта, контролират обмяната на веществата и оказват помощ при проблеми със стомаха.Листата на глухарчето са богати на витамини и могат да се прибавят към салати и разнообразни блюда.Цветчетата се употребяват за подготвяне на сироп, който усъвършенства храносмилането и облекчава кашлицата.Корените би трябвало да се почистят и да се изсушат навън за 15 дни. Съхраняват се в буркан на мрачно. Полезни са жлъчката, бъбреците, лимфата, оказват помощ при запек, обрив, ревматизъм и цистит.
Как се прави сироп от глухарчетаНужни са ви жълти цветчета от глухарче, цялостен лимон, цялостен портокал, вода. Съставките се заливат с вода и сместа отлежава 24 часа. После се прибавя захар и се вари. Когато сместа се сгъсти, махнете от огъня и прелейте в стерилизирани бурканчета. Сиропът може да се употребява за лекуване на простуда, кашлица и бронхит.Как се прави чай
Чай от глухарчета се прави от наситнените и изсушени листенца на растението. Вземете половин чаена лъжичка от сместа за една чаша вода. Можете да смесите 60 грама от цветчетата с 30 грама от изсушените корени. За втория тип чай при варенето прибавете малко сол. Задължително се прецежда преди приложимост. 
Прочети тук още за лечебната мощ на глухарчето - по какъв начин раково образувание изчезва единствено за месец.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР