Глобяват бизнесмен в Пловдив за отрязано дърво пред търговски обект.

...
Глобяват бизнесмен в Пловдив за отрязано дърво пред търговски обект.
Коментари Харесай

Глобиха собственик на заведение за отрязано дърво

Глобяват предприемач в Пловдив за отрязано дърво пред търговски обект. Заради проявеното безчинство жители незабавно подали сигнал, а общинския инспекторат извърши инспекция.

Вътрешноквартална улица в центъра на Пловдив, до унивреситета по хранителни технологии повече от 30 години е със зелена система от американски явен. Пред комерсиалния обект на Хасан Хамуд от Ливан има 4 дървета. Едно от тях минава през покрива на заведението за бързо хранене.

Хасан Хамуд - търговец: На мен ми пречи, първо за клиентите рисково, за хората, и поради водата, която ще влезе в дупката. Ще ми изгори цялата апаратура за ток.

Наближаването на дъждовния сезон и зимата още повече разтревожило търговеца. И без да потърси позволение от общината, отрязал дървото до равнището на тротоара и го оставил в зелена повърхност в съседство.

СНХ: Хасан Хамуд – търговец: Моят проблем е позволен, нямам проблем повече в този момент.

На гражданския сигнал за самонадеяната самодейност се отзоваха от Общинския инспекторат. Екип на предприятието се срещна на място с търговеца, който твърди, че от дълго време е подал заявление за унищожаване на дърветата от тротоара.

Деляна Чалъкова - началник-отдел Пловдивски общински инспекторат: Дървото се намира на общински терен, точно за това вие сте изпратили писмо до общината, само градини и паркове имат право да режат.

За нарушаването на наредбата за запазване на публичния ред търговецът ще бъде санкциониран.

Деляна Чалъкова - началник-отдел Пловдивски общински инспекторат: Директно ще съставим акт, защото и по негови самопризнания той самия е премахнал дървото и след диалог с районната администрация установихме, че няма такова позволение.

За отрязване на дърво санкцията е от 1000 и 5000 лв.. И търговезът от Ливан, който 26 години живее и работи в Пловдив, споделя, че е ще понесе отговорността за дейностите си.

Хасан Хамуд – търговец: Каквото споделя закона, аз съм със закона, законът споделя, сгреших - заплащам.

А нарязаното на части дърво е подготвен да изнесе отвън града.

Хасан Хамуд – търговец: Аз персонално ще ги употребявам, имам къща на село, ще ги употребявам за дърва.

Дънерът на отсеченото дърво тежи не по малко от 300 кг, ориста му обаче ще бъде решена от администрацията на пловдивския регион „ Източен “.

Деляна Чалъкова - началник-отдел Пловдивски общински инспекторат: Още в този момент откакто приключим ще се обадя на сътрудниците от Градини и паркове да дойдат да нарежат дървото или това което е останало от него.

Според специалисти еколози мястото на отсеченото дърво към този момент няма да бъде залесено, тъй като няма задоволително разстояние от структурата на комерсиалния обект.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР