Глоби общо за 5300 лв. ще плати Левски заради проявите

...
Глоби общо за 5300 лв. ще плати Левски заради проявите
Коментари Харесай

"Левски" ще плати 5300 лв. на БФС заради феновете си

Глоби общо за 5300 лева ще заплати " Левски " поради деянията на почитателите си по време на неделния дуел със " Славия " (0:1) от IX кръг на Ефбет лига. Дисциплинарната комисия към БФС наложи наказания за нерегламентирано потребление на факли (300 лева.), хвърлена пиратка на пистата (2000 лева.), обидни и нецензурни викания (1000 лева.) и увреждане на материална база (2000 лева.). По време на мача част от агитката на " сините " стартира да троши седалки на стадион " Славия ". Заради това, с изключение на санкцията, " Левски " бе длъжен да покрие и нанесените вреди.

Поведението на почитателите нощес разгневи президента на " белите " Венцеслав Стефанов, който след мача съобщи: " Такава вандалщина... Не знам какво да кажа. И полицията би трябвало да вземе отношение по отношение на тях. Ще чупят седалки на всеки стадион, на който отидат ли?! " Глобите за " Славия " от дуела са за 2300 лева - нерегламентирано потребление на димки, хвърлена факла на терена и обидни викания.

От останалите наказания на Дисциплинарната комисия по-крупна е тази на " ЦСКА-София " за мача с " Берое " (1:1) - общо 3000 лева (за обидни викания и възпламеняване на бомбичка на пистата).

Получилият червен картон за удар без топка Живко Атанасов ( " Левски " ) пък бе осъден единствено за 1 мач и по този начин ще пропусне единствено гостуването против " Партизан " (Червен бряг) в 1/16-финал за купата в сряда.

Преди този дуел президентът на " Левски " Наско Сираков ще се срещне с почитатели в Червен бряг, с цел да популяризира пред тях акцията " Аз съм " Левски " за продажба на членски карти. Той ще има сходни срещи също на следващия ден - в Троян сред 10:00 и 13:00 ч. пред кафе " Тифани " и в Плевен между 15:00 и 19:00 ч. пред спортно-информационния център. Навсякъде със Сираков ще бъде и пътуващият феншоп на " Левски ", от който може да се издават карти на място.

До момента има продадени малко над 12 500 карти. Сираков съобщи неотдавна, че ще е неудовлетворен, в случай че броя бъде под 50 000.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР