Глобата за проблеми с гумите е твърде ниска, за да

...
Глобата за проблеми с гумите е твърде ниска, за да
Коментари Харесай

От пътната агенция се оплакаха от ниските глоби за проблемни гуми

Глобата за проблеми с гумите е прекомерно ниска, с цел да накара водачите да вземат поради този аспект от подготовката на колите за зимата. Това мнение изрази на конференция през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, представен от организация " Фокус ".

Той напомни, че в случай че през зимата колите не са гуми с грайфер над 4 мм, глобата е от 50 до 150 лева " Тези ниски наказания допускат водачите да не подменят гумите си. Виждаме в какви обстановки изпада обществото. Два тежкотоварни автомобила са в положение да запушат половин България ", уточни Нанков.

Той разяснява работата на почистващите компании при снеговалежа от началото на тази седмица. Министърът регистрира, че е имало проблеми по автомагистралите " Хемус " и " Тракия ".

На " Хемус " обаче казусът пристигнал от аварирал, поради задремал водач ТИР. " В сектора на " Тракия ", в който имаше километрично запушване, бяха блокирани и снегопочистващи машини. Нямахме нито бедстващи хора, нито спешни обстановки в старопланинските проходи. Мнението ми е, че работата е добра. Винаги може и повече. Ще наложим и наказания, в случай че има пропуски от поддържащите компании ", изясни Николай Нанков.

Той добави, че имам и известни бележки за поддръжката на някои от секторите на републиканската пътна мрежа. В петък ще стане ясно и къде ще наложим наказания ", разяснява Нанков.

Има дефицит на водачи на снегорини

Според ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов зимното поддържане на България е на положително равнище и изисква големи старания. " Поддържането на " Тракия " е било постоянно приоритет. Няма по какъв начин 1000 км автомагистрали, когато стартира изобилен снеговалеж, да бъдат на асфалт. Значително сме подобрили качеството на зимното поддържане. Стараем се предвид на големия тежкотоварен трафик да поддържаме оптимално на асфалт ", сподели той.

По думите му проблем пред целия отрасъл е, че има голям дефицит на фрагменти. " Все по-драстичен е дефицитът от водачи и всичко, което е обвързвано с ръководство на техниката. Не знам какво ще вършим. Недостигът на фрагменти ще става от ден на ден и повече. Няма младежи механизатори. При 3200 машини ни трябват към 6000 водачи ", сподели още инж. Дончо Атанасов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР