Глобалното финансово приложение Revolut (Револют) с над 40 милиона клиенти

...
Глобалното финансово приложение Revolut (Револют) с над 40 милиона клиенти
Коментари Харесай

Revolut навлезе в бизнеса с мобилни услуги за данни в България

Глобалното финансово приложение Revolut ( " Револют " ) с над 40 милиона клиенти по целия свят и 780 000 в България ще предлага eSIM и световни проекти за данни на своите клиенти, оповестиха от компанията. Услугата ще позволява на клиентите на Revolut да получават мобилни данни в чужбина и да останат свързани без непредвидени такси за роуминг и спирания.

От 25 март 2024 всички клиенти на Revolut в България с устройства, съвместими с eSIM, ще имат достъп до eSIM, без значение от проекта си. След като бъде конфигурирана, клиентите ще могат да зареждат данни, където и да отидат, без да е нужна физическа SIM карта.

Свързването на eSIM дава опция на клиентите да употребяват приложението Revolut, без да изразходват лимита си за мобилни данни - тъй че, в случай че клиент на Revolut дойде в страна, в която няма достъп до данни, той към момента може да получи достъп до приложението Revolut и да употребява всички артикули и функционалности, в това число да зарежда данните си.
 Сметки в Revolut, Pay Pal или Paysera: Трябва ли да ги декларирате в Българска народна банка?
Сметки в Revolut, Pay Pal или Paysera: Трябва ли да ги декларирате в Българска народна банка?

Kакви са отговорностите ни за сметки в задгранични банки и сдружения за електронни пари

С инсталирането на eSIM посредством приложението на Revolut клиентите с проект Ultra ще получат достъп до 3 GB мобилни данни за потребление в международен мащаб, с настоящо възобновяване всеки месец. Клиентите в България, които конфигурират новата си eSIM до 1 май 2024 година, ще могат да се възползват от начална оферта от 100 МВ световни данни гратис. След изтичането на 7-дневния експериментален интервал ценообразуването на eSIM проектите за данни ще варира според от проекта. Например за проект Standard при активирането на услугата в България - 1 GB за 7 дни ще струва 8 лева, а 3 GB, годни за 30 дни - 22.50 лева, 5 GB, годни за 30 дни ще стуват 35 лева, а 10 GB за същия период - 66 лева, а 20 GB - 99 лв.. Цените са същите при активиране на районно равнище в 44 европейски страни. По-висока ще бъдат таксите обаче при активиране на световно равнище: 1 GB за 7 дни ще струва 16 лева, а 3 GB, годни за 30 дни - 42 лева, 5 GB, годни за 30 дни ще струват 62.50 лева, а 10 GB за същия период - 105.50 лева, а 20 GB - 122.50 лв..
 От стартъп до еднорог: Възходът на Revolut
От стартъп до еднорог: Възходът на Revolut

Компанията възнамерява да стартира да предлага депозити

През последните години разноските за потребление на мобилни данни в чужбина се усилиха. Повечето мобилни мрежи в Европейски Съюз към този момент не разрешават на потребителите си да употребяват " роуминг като вкъщи " в Обединеното кралство, а таксите за данни в останалата част на света съвсем постоянно са отвън общоприетите изгоди.

Elyas Sadou, Product Owner of eSIM в Revolut, разяснява:  " Независимо дали се намирате в Съединени американски щати, Австралия или Египет, можете безпроблемно да си осигурите проект за данни единствено с няколко докосвания на телефона си, а по-късно неотложно да споделите с приятелите и фамилията си спиращите дъха фотоси от пътуването си. Това е смяна в играта за хората, които обичат да пътуват. "

Припомняме, че Revolut анонсира eSIM за първи път през февруари 2023 година, като тогава той беше наличен за клиентите на мобилното приложение във Англия.
 Revolut пуска мобилна услуга за данни в Обединеното кралство
Revolut навлезе в бизнеса с мобилни услуги за данни

Какво съставлява eSIM?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР