Глобалният лидер в областта на алтернативните инвестиции Сърбъръс кепитъл мениджмънт

...
Глобалният лидер в областта на алтернативните инвестиции Сърбъръс кепитъл мениджмънт
Коментари Харесай

Виден инвеститор редуцира дяловете си в Дойче банк и Комерцбанк

Глобалният водач в региона на различните вложения " Сърбъръс кепитъл мениджмънт " - преди време буен пропагандатор за обединяването на " Дойче банк " и " Комерцбанк " - е продадал на 10 януари огромни дялове от вложенията си в двете най-големи немски кредитни институции. Сделката на един от най-известните вложители в света е сериозна редукция във финансовия бранш на най-голямото европейско стопанство и се реализира тъкмо когато широкомащабната консолидация на банковия бранш на Стария континент към момента чака да се случи. 

" Сърбъръс ", който до момента притежаваше към 3% от " Дойче банк " и 5% от " Комерцбанк " и беше измежду десетте най-едри акционери на двете институции, е продал 21 млн. акции на " Дойче банк " и 25.3 млн. акции на " Комерцбанк ", заяви мениджърът на договорката " Моргън Стенли ". С което дяловото присъединяване на вложителя понижава до 2% в първия заемодател и до 3% във втория. 

" Сърбъръс ", който става акционер на двете банкови групи през 2017-а, е получил 443 млн. евро от продажбата, по данни на  " Моргън Стенли ", при цени с грубо с 3% под котировките на книжата при привършване на търговията им на 10 януари. Инвеститорът се е съгласил на 45-дневен " карантинен интервал ", в който няма да продава спомагателни дялове, осведоми още " Моргън Стенли ". 

Акциите на " Дойче банк " и на " Комерцбанк " поевтиняха надлежно с 1.9% и с 4.9% по време на търговията в Германия след оповестяването на новината. 

" Сърбъръс " на моменти беше много звучен вложител на немска територия. Натискът му за промени в " Комерцбанк " през 2020-а провокира преструктуриране на ръководството и обилни съкращения на работни места. Откакто е купил дяловете си в двете немски кредитни институции акциите на всяка от тях са изгубили по към 20% от пазарната си оценка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР