Глобалната икономика показва признаци на възстановяване от тежкия спад, причинен

...
Глобалната икономика показва признаци на възстановяване от тежкия спад, причинен
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Без ваксина е малко вероятно пълното възстановяване

Глобалната стопанска система демонстрира признаци на възобновяване от тежкия спад, породен от пандемията на световния ковид, само че цялостното възобновяване е " малко евентуално " без ваксина, съобщи шефът на МВФ Кристалина Георгиева.
В съавторство с основния икономист на МВФ Гита Гопинат, Кристалина Георгива акцентира, че държавните управления би трябвало да продължат да поддържат служащите и бизнеса, защото невижданият темперамент на рецесията може да докара до вълна от банкрути и заличаване на работни места.
След като заключванията се облекчиха и на предприятията по целия свят беше разрешено да се отворят още веднъж, настъпи " внезапен скок на производството, потреблението и заетостта ", споделиха те в списание „ Форин полиси “, представено от БГНЕС.
 Кристалина Георгиева: Световната икономическа рецесия е надалеч от края си Кристалина Георгиева: Световната икономическа рецесия е надалеч от края си
Глобалната стопанска система демонстрира признаци на „ оттласкване “ от тежкия спад, породен от световната пандемия от ковид, само че...
Големият мащаб и експедитивност на държавната поддръжка помогнаха за намаляване на удара и разрешиха първичния отскок, пишат Георгиева и Гопинат.
" Тази рецесия обаче надалеч не е завършила ", споделиха те. " Възстановяването остава доста несигурно и неравномерно в другите райони и браншове. За да се подсигурява, че възобновяване ще продължи, от значително значение е поддръжката да не се отдръпва прибързано. "
Бизнесът, даже компаниите в неплатежоспособност, ще се нуждае от непрекъсната помощ, с цел да се предотврати унищожаването на милиони работни места. Това може да включва държавни управления, които вкарват собствен капитал във компании или дават безплатни средства в подмяна на по-високи данъчни ставки по-късно, споделиха те.
Но държавните управления ще би трябвало да бъдат внимателни при разпределението на оскъдните си запаси и някои компании неизбежно ще се провалят, изключително в браншове като пътуванията, които може да не оцелеят или да бъдат лимитирани в пост-пандемичния свят.
 Кристалина Георгиева: Кризата може да погълне един трилион $ Кристалина Георгиева: Кризата може да погълне един трилион $
Световната икономическа рецесия, подбудена от ковид, може най-после да погълне един трилион $ запас на фонда. Това съобщи нощес у...
И " макар че светът се е научил да живее с вируса, цялостното възобновяване е малко евентуално без непрекъснато здравно решение. "
Със 128 коронавирусни ваксини, които сега се създават, има огромен късмет да бъде открито решение, само че " би трябвало незабавно да измислим многостранни решения ", с цел да осигурим съответно доставяне и разпространяване, пишат Георгиева и Гопинат.
 
Всичко за ковид следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР