Глобалната икономика е в началото на своето възстановяване, но най-трудното

...
Глобалната икономика е в началото на своето възстановяване, но най-трудното
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Трудното тепърва предстои, 2020 година може би беше по-лесната част от задачата пред нас

Глобалната стопанска система е при започване на своето възобновяване, само че най-трудното може би занапред следва, поради нелеката задача на политиците да създадат нужните структурни промени за справяне с икономическите вреди вследствие на пандемията. Това съобщи пред списание Barron`s, ръководещ шеф на Международния валутен фонд, написа.
Миналата година международната стопанска система се сви с 3.5 % - най-сериозният спад в спокойно време от Голямата меланхолия до през днешния ден. Но той беше надалеч не толкоз сериозен колкото МВФ предвижда предходната есен, когато политиците по света оповестиха фискални ограничения за поддръжка на стойност от съвсем 16 трилиона щ.д. и спомагателни 9 трилиона щ.д. под формата на парични облекчения, които поставиха солидна основа и не позволиха срив на международната стопанска система. Принос за този резултат има и бързото основаване на ваксини, както и събитието, че светът се научи да действа по-добре в изискванията на пандемия.
 Кристалина Георгиева: Г-20 да преодолее рисковото разминаване в международната стопанска система Кристалина Георгиева: Г-20 да преодолее " рисковото разминаване " в международната стопанска система
Групата на 20-те водещи стопански системи в света, известна като Г-20, би трябвало да предприеме решителни политически дейности, с цел да се преодолее...
" Колкото и ужасна да беше 2020 година, тя може би беше по-лесната част от задачата пред нас ", споделя Кристалина Георгиева в изявление. " Разрешаването на проблемите, оправянето с провалите и прекосяването към по-приобщаващ и зелен напредък - това е най-голямото предизвикателство, пред което ще се надигнем. Трябва да бъдем решителни и да създадем света по-устойчив, тъй като тази пандемия няма да бъде единственото разтърсване, което ни чака в бъдеще. "
Списание Barron`s беседва с Кристалина Георгиева, която за повторно е включена в класацията на 100- те най-влиятелни дами във финансовия бранш на Съединени американски щати, за възобновяване на международната стопанска система и задаващите се опасности, нужните структурни промени и уроците от тази пандемия, които ще би трябвало да научим за идната рецесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР