Глобалната икономическа криза, която последва като ефект от пандемията, а

...
Глобалната икономическа криза, която последва като ефект от пандемията, а
Коментари Харесай

Да пестим пари във време на криза? Възможно е

Глобалната икономическа рецесия, която последва като резултат от пандемията, а по-късно и от войната в Украйна поражда редица въпроси и терзания за финансовото ни оцеляване. Логичният въпрос за доста хора е има ли по какъв начин да икономисват при висока инфлация, политическа неустойчивост и понижени приходи.

Експертите са безапелационни, че заделянето даже на дребни суми е значимо и належащо, а постоянно се оказва и потребно в бъдеще. На пазара са налични разнообразни принадлежности, които ни разрешават да управляваме парите си и ни оказват помощ да спестяваме съгласно опциите си.
 Как да пестим гориво
Как да пестим гориво

Темата за разхода на гориво е изключително настояща в този момент при растящите цени на бензина, дизела и газта

Със сигурност не е добра концепция да теглите потребителски заем, заради напрегнатата обстановка и покачващите се банкови лихви. Повечето финансови специалисти поучават да не закупуваме парцели под паника, а единствено в случай че в действителност имаме потребност от тях. По-добре от покупка на нещо за възможна инвестиция, изключително в случай че е с заем, е да спестяваме пари, даже и малко.

Ето и три напълно простички финансови съвета, направени от уеб страницата Born Realist, които в действителност правят работа:

   1. Избягвайте дребните импулсивни покупки

Грабването на сладки и безалкохолна напитка от рафтовете в супермаркета за да " убиете " скуката до момента в който чакате на опашката пред касата не е добра концепция. Премисляйте добре всяка покупка и потребността ви от нея.

   2. Не бързайте с ненужни промени

Компютърът ви в действителност ли толкоз доста се нуждае от корекция? А можете ли да изчакате още една седмица преди да отидете на коафьор? По-добре купувайте артикули и залагайте на услуги, които са по-качествени и ще ви правят работа за по-дълго време.

   3. Плащайте сметките си в точния момент

Това изключително важи за купените с заем артикули и кредитните карти. Причината е, че просрочването на заплащанията ще ви натовари с спомагателни такси.
 Как да пестим като милиардер: Няколко съвета за по-скромен живот от Уорън Бъфет
Как да пестим като милиардер: Няколко съвета за по-скромен живот от Уорън Бъфет

Ако купуваме неща, от които не се нуждаем, скоро ще продаваме движимости, които са ни нужни

Казано в резюме, малко обмисляне и повече самоконтрол биха помогнали да заделите пари настрана, които при потребност в действителност могат да ви свършат работа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР