Глобална украинска организация протестира срещу номинациите на Академията за кинематографично

...
Глобална украинска организация протестира срещу номинациите на Академията за кинематографично
Коментари Харесай

Украинска организация протестира срещу номинациите за Оскар на филма Топ Гън: Маверик

Глобална украинска организация стачкува против номинациите на Академията за кинематографично изкуство и просвета за " Топ Гън: Маверик " за няколко награди " Оскар ", в това число за най-хубав филм, като показва опасения по отношение на хипотетичните връзки на продукцията с съветски олигарх, глобен от Украйна, съобщи ДПА. 
Макар да признава " дългогодишната поддръжка за Украйна " от страна на американската киноакадемия, Световният конгрес на украинците изпрати писмо до президента й Джанет Янг и управителния ѝ съвет. В него неправителствената организация ги моли категорично да отхвърлят филми, финансирани от " съветски олигарси " или други фигури с роля в " геноцидната война на Русия против Украйна ", както и да преразгледат допустимостта за присъединяване в тазгодишните награди " Оскар " на " Топ Гън: Маверик " с Том Круз в основната роля.

Базираната в Торонто организация, учредена през 1967 година и представляваща украинските общности по света, също така изиска от американската киноакадемия да осъди " войната на Русия против Украйна и всевъзможни опити за въздействие върху Холивуд и американското общество " по време на идната гала по връчването на " Оскар " -ите.
Писмото идва два месеца откакто в. " Лос Анджелис таймс " заяви за дело за нарушение на контракта, заведено от Брадли Фишър, някогашен президент на компанията " Ню рипъблик пикчърс ". В желае се твърди, че основаният в Монако съветски милиардер Дмитрий Риболовлев е изиграл значима роля във финансирането на " Топ Гън: Маверик ", продълженията на " Мисията невъзможна " и редица други огромни продукции на " Парамаунт пикчърс " като " безмълвен сътрудник " в " Ню рипъблик пикчърс ".
През 2020 година основаната в Лос Анджелис " Ню рипъблик пикчърс " подписва договорка за над 200 милиона $ с " Парамаунт пикчърс " за финансиране на до една четвърт от бюджетите на 10 кино лентата в подмяна на дял от всички облаги или загуби от тях.

Риболовлев и негови представители не са открити за коментар.
" Световният конгрес на украинците показва сериозната си угриженост по отношение на въздействието на Русия върху холивудската кино промишленост, по-конкретно по отношение на номинацията на " Топ Гън: Маверик " за шест оценки на 95-ите награди " Оскар ", се споделя в писмото на организацията, която приканва американската киноакадемия да проверява съветското въздействие в Холивуд.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
08 Март 202318808 Март 202312408 Март 202316208 Март 202330408 Март 2023175208 Март 2023204Коментарилюбопитен08 Март 2023 14:00ч.
Този митинг 'що не си го заврат там дето слънце не огрява? Аман от хленчещи укри, като да целият свят да им е задължен.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023161828 Фев 2023110004 Март 2023118503 Март 20232530
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР