Глоба до 5000 лева грози влогър, който организира масово изкачване

...
Глоба до 5000 лева грози влогър, който организира масово изкачване
Коментари Харесай

Глоба до 5000 лева грози влогър, организирал масово изкачване на Мусала

Глоба до 5000 лв. грози влогър, който провежда всеобщо нанагорнище на връх Мусала. Походът се оказал в зона, в която не е позволено скупчването на доста хора.

Момчето, известно в обществените мрежи като Слави, популяризирало и видео със заглавие "1500 души покориха Мусала с мен, а страната желае да ме санкции ". Младежът събрал група хора, с които дружно покорили върха. Той не е събирал пари от участниците в мероприятието, нито е създавал туристическа група. На върха обаче го очаквала изненада. По негови думи охранители на Национален парк "Рила " го помолили да ги последва без да му дават пояснения. Накрая го уведомили, че ще му пишат протокол. Момчето обаче отказало да спомага на чиновниците като им декларирало, че няма да разпише никакви документи. То излязло да каже на останалите от групата какво се случва, а чиновниците се крили.

От парк "Рила " обаче изясняват случая по различен метод. Според Красимир Андонов, шеф на дирекция Национален парк "Рила ", въпросният господин се е държал жестоко и не е оказал подпомагане, като даже си е разрешил да наскърбява защитата на парка. Слави е изпратил писмо до няколко институции и е предизвестил за похода. Твърди, че няма отговор. От парка изясняват, че са забранили събитието. Поясняват още, че през самия връх Мусала минава резерватната зона на централен рилски резерват. Андонов акцентира, че такова всеобщо мероприятие е в нарушаване за проекта за ръководство.

Парк "Рила " ще сформира акт и наказателно разпореждане на влогъра. По думите на шефа санкциите за физически лица са от 500 до 5000 лв., като той щял да реши в допълнение размера. Младежът е решен да апелира глобата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР