Глицеринът е представител на триатомните алкохоли. Той успява да намери

...
Глицеринът е представител на триатомните алкохоли. Той успява да намери
Коментари Харесай

Как този алкохол може да ни отърве от петната и праха в дома ни

Глицеринът е представител на триатомните алкохоли. Той съумява да откри приложение в най-различни сфери, употребява се в козметичната промишленост, медицината, хранителната индустрия и други. Той е доста ефикасен и когато приказваме за всекидневието. Благодарение на него почистването може да се трансформира в детска игра.
Как да чистим с глицерин? • Подови настилки;
Ако желаете подът да светне от непорочност, не е нужно да вършиме нищо изключително. Добавете няколко капки глицерин към водата и ще решите този проблем за секунди.
• Прах;
Много е елементарно да се отървете от праха за дълго време. Вземете съд с вода и към него прибавете няколко капки глицерин. Потопете гъба в разтвора и с нея минете повърхностите, които желаете да почистите. Този способ постоянно бива употребен в музеите.
• Петна по дрехи;
Ако по облеклата ви има упорити петна от вино, горски плодове или друго, третирайте ги с няколко капки глицерин и ги оставете за 20 – 30 минути. След това изплакнете в подсолена вода и пуснете да се изперат. От замърсяванията няма да има и диря.
• Кожени мебели; Върнете остарелия искра на плочките в дома си!
Не е прелестно да влезем  в банята и да можем да разпознаем цвета на някои цветни керамични плочки. Някои от тях потъмняват, а други...

Ако в дома си имате мебели, чиято тапицерия се е надраскала, наложително третирайте с глицерин. Потопете памук в алкохола и по-късно разтъркайте повърхността на мебелите. Процедурата е целесъобразно да се повтори няколко пъти.
• Удължава живота на цветята;
Ако държите ваза с откъснати цветя, прибавете няколко капки глицерин към водата в съда. Това ще подкрепи за удължение свежестта на растенията.
• Растения.
Ако обичате да отглеждате растения в дома си, няма смисъл да се презапасявате с всевъзможни разтвори и торове за почвата. Може да подхраните саксийните си любимци като извършите разтвор от 10 литра вода и 100 мл глицерин. С него третирайте листата и по този начин ще ги предпазите от появяването на паразите.

Възползвайте се от редицата свойства на този алкохол и улеснете живота си!

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР