Гледката на двама фризьори солисти на оркестъра в главната зала

...
Гледката на двама фризьори солисти на оркестъра в главната зала
Коментари Харесай

Концертна зала се превърна в импровизиран фризьорски салон

Гледката на двама фризьори солисти на оркестъра в основната зала на Концертгебау в Амстердам не е постоянно срещано събитие. Строгите пандемични ограничения и несигурните времена обаче изискват доза духовитост и възприятие за комизъм. Музиканти и актьори в Нидерландия проведоха автентичен митинг, с цел да изразят несъгласието си против рестриктивните ограничения, които засягат концертни зали, театри, галерии и.

Протестът на културните дейци е в отговор на решението на Нидерландия да разхлаби локдауна, като направи поклон само към обекти като фризьорски салони и фитнес зали. Междувременно културните мероприятия, питейните заведения и заведенията за хранене остават затворени.

Абсурдността на въведените ограничаващи ограничения обаче напълно не е уважителна причина изкуството да не е на дневен ред. Затова и известната в целия свят концертна зала в Амстердам се трансформира в спонтанен фризьорски салон, с цел да се възползва от единствения метод оркестърът да се върне към подготовки.



" През последните 2 години показахме, че е доста безвредно да се отиде на концерт или на музей. В това се състои нашата специалност - да организираме наличието на по-големи групи хора. Наясно сме по какъв начин да го създадем по най-сигурния метод ", споделя шефът на Концертгебау Симон Реинин.

Оркестърът е извършил Симфония No. 2 от американския композитор Чарлз Айвс, до момента в който двамата фризьори подстригват " клиентите " си на емблематичната сцена.

Подкрепата си към акцията изрази и българският цигулар Веско Ешкенази.

 

Днес в Амстердам, с Концертгебау оркестър и със залата на Концертгебау направихме една акция в границите на митинга на...
Posted by on 
Това надалеч не е единственият образец за автентичен метод на изложение на несъгласието от лишените от логичност ограничения. В музея на Винсент Ван Гог да вземем за пример, фризьори и маникюристи анулираха краткотрайно в работата уредниците. Така посетителите имаха опция по едно и също време да минат през спонтанния салон за хубост и да прегледат картините на художника.

" Разбирам за какво държавното управление отвори фитнесите, само че истината е, че човек има потребност и от умствена гимнастика, а музеят е мястото, в което хората от ден на ден идват, с цел да открият малко дълбочина или смисъл в живота си. Освен това - тематиката за психологичното здраве е изключително значима за нашия музей ", споделя шефката на музея Емили Горденкер.

Най-добрият метод да привлечеш внимание към изкуството, е като проявиш дързост на духа и се надсмееш над проблемите на съвремието.

 
               

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР