Гледайки се в огледалото много млади майки се отказват. Ситуацията

...
Гледайки се в огледалото много млади майки се отказват. Ситуацията
Коментари Харесай

Какво става с фигурата на жената след раждането?



Гледайки се в огледалото доста млади майки се отхвърлят. Ситуацията обаче не е толкоз песимистична, а с такива неприятни феномени като стрии, провиснал стомах и гърди могат сполучливо да се преборят.

По време на бременността бъдещата майка доста усилва тежестта и размера на тялото. Това е по този начин, с цел да може дамата безвредно да роди своето бебе. Освен това, стойностите на хормоните се трансформират изцяло и това може да провокира проблеми с кожата, косата и тежестта.

Условно бременността може да бъде разграничена на три стадия . В първия стадий , равнището на хормоните на бъдещата майка се усилва, кожата става суха и сензитивна към нездравословното въздействие на външната среда. Затова през този интервал е значимо за дамата да възвърне салдото на кожата благодарение на лосиони, балсами и подхранващи кремове.

През втория стадий от време на време пораждат разнообразни новообразувания- папиломи и кератози. В този случай се изисква кожен лекар. Ако се появят папиломи, те могат да бъдат елементарно отстранени посредством лазер. Може да се отървете от дребните папиломи по време на бременността, а от огромните след раждането.



В третия стадий могат да се появи разпъване на кожата или както го наричат- стрии. По време на бременността тялото на майката задържа доста течности, доста се усилва тежестта, порастват корема, гърдите и бедрата, само че еластичността на кожата не е задоволителна. Поради това на избрани места кожата се раздира и се появяват стрии, които бързо се стягат и образуват белезникави линии.

За да се предотврати появяването на стрии, бъдещата майка би трябвало да употребява специфични кремове, които се създават в доста козметични компании. Но като цяло наследствеността играе значима роля в образуването на стрии. Ако вашата майка или баба не са имали стрии, тогава най-вероятно няма да ги имате.

Обикновено дружно със стриите се появява и целулит. Има сентенция, че целулитът е второстепенен женски полов признак. Почти всички от женския пол го имат, изключително тези над 30 години. Целулитът се появява вследствие на недохранване на подкожната мастна тъкан. В този случай, ще помогне лимфодренален масаж, лимфен дренаж или лимфо-преса- по този метод непотребната течност се изтръгва от тъканите на дамата.

Важно е да спортувате и да следвате диета.
Премахнете шоколада, пикантната храна, цитрусовите плодове и аленото вино от масата. Включете храни, съдържащи фибри и витамини. Особено потребен е витамин Е. Той е нужен, с цел да се резервира еластичността на кожата.



Много дами се оплакват от увиснали гърди
В този случай дермалната торбичка, която обкръжава гърдите, остава в същия размер. За да страдат допустимо минимум гърдите, би трябвало да употребявате кремове за грижа за бюста, които подтикват образуването на колаген и имат дребен лифтинг резултат.

Въпреки това, в случай че гърдата се е трансформирала доста, тогава пластичната хирургия ще пристигна на помощ. Има разнообразни способи на пластична хирургия, да вземем за пример протези или хирургични интервенции, с цел да се промени формата на бюста. Що се отнася до протезирането, актуалните протези са безусловно безвредни. Те не засягат млечната жлеза, откакто са сложени, дамата може умерено да забременее, да се храни, спортува, да прави секс, тъкмо както преди раждането.

За да се избегнат доста от тези проблеми след раждането, преди бременността се предлага да употребявате артикули, които покачват еластичността на кожата. Просто не забравяйте да погледнете, че те не съдържат биологично дейни субстанции, които могат да повлияят неподходящо на здравето на бебето.

Затова повтаряме превантивните ограничения. Освен това, би трябвало да правите извършения, да се храните вярно, да носите слаби чорапогащи, да използвате слънцезащитни артикули, да вършиме извършения за подсилване на мускулите на гърба, да вършиме масаж и да следите тежестта си.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР