Гледали ли сте Честита смърт“? Филмът използва сюжетния похват времева

...
Гледали ли сте Честита смърт“? Филмът използва сюжетния похват времева
Коментари Харесай

10-те най-добри филма, включващи сюжетния похват „времева примка“

Гледали ли сте „ Честита гибел “? Филмът употребява сюжетния прийом „ времева примка “ (популяризиран с огромен триумф от шлагера „ Омагьосан ден “), с цел да опише за колежанката Трий Гелбман (Джесика Рот, „ Ла Ла Ленд “), която е принудена да претърпява още веднъж и още веднъж деня на своята гибел, до момента в който не разкрие самоличността на личния си палач.

Докато постепенно разплита мистерията към гибелта си, Трий вижда хората към себе си в непозната светлина и открива истини, които с лекост е подминавала в всекидневието си на купонджийка. За да успее да избяга от клопката на повтарящия се ден, тя би трябвало да преоткрие света и най-много себе си.

В търсене на сходни сюжети с музикалния портал © Меломан.бг, и благодарение на вашите гласове в специфичната форма за регистрация, попитахме вас за най-хубавите филми, включващи похвата „ времева примка “. Гласуването завърши, резултатите са ясни, а ето по какъв начин наподобява и цялостният лист, спретнат от вас.

10. Ченге във времето

Най-добрият сътрудник на комисията за закононарушения – Джак Логан. Неговата задача обаче не е да залавя елементарни нарушители, а такива, които се пробват да трансформират предишното. Заедно с капитан Клеър Хемингс, двамата постоянно ще пътуват обратно във времето, с цел да раздават правдивост и да се борят против неприятните.

9. Омагьосан ден

Циничен метеоролог в командировка открива, че претърпява още веднъж еднакъв ден, до момента в който не стане по-добър човек.

8. Въпрос на време

В нощта след следващия ужасяващ новогодишен ваучър, бащата на Тим споделя със сина си, че членовете на тяхното семейство имат заложба да пътуват във времето. Те не могат да трансформират историята, а единствено събитията в личния си живот. И по този начин, Тим взема решение да направи своя свят по-хубав… като си откри гадже.

7. Looper: Убиец във времето

През 2072 година пътуването във времето е действителност, само че е нелегално и налично единствено на черния пазар. Група наемни убийци, наречени loopers, работят за незаконен профсъюз. Джо е умел looper, който преследва жертвите си в паралелната галактика на тяхното минало, където ги унищожава още преди да са станали задоволително мощни, с цел да му се опълчват. Всичко върви добре, до момента в който идната цел не се оказва неговото лично „ Аз “.

6. Дежа Ву

Повикан да открие материалните доказателства след ужасна детонация на ферибота за Ню Орлийнс, федералният сътрудник Дъг Карлин бива изтеглен от мястото на престъплението и отведен в свръхсекретна държавна лаборатория, която употребява технология за изместване на времето, с цел да предотвратява закононарушения. Но ще помогне ли това на Карлин да промени предишното?

5. Специален отчет

Джон Андертън е ловджия на нарушители. Той стои отпред на екип по попречване на закононарушенията, които някой би помислил да извърши през 2054 година И закононарушения няма. Привидно. Дали Джон се оказва следващата цел на Провидците или просто попада в клопката на крилатата фраза: „ Крадецът вика: „ Дръжте крадеца! “. “?!

4. Първичен код

Капитан Колтър Стивънс е боен, който става част от пробна държавна стратегия, проверяваща бомбардировка над трен. Той е изпратен в тялото на Шон Фентрес – граждански, който се намира във влака по време на случая. Колтър е заставен да преживее последните осем минути от непознатия живот още веднъж и още веднъж, до момента в който не разбере кой е отговорен за офанзивата и по какъв начин може да предотврати идващия терористичен акт.

3. На ръба на утрешния ден

Майор Уилям Кейдж е боен PR, който в никакъв случай не е бил на фронтовата линия. Но с помощта на недомислените си думи към военачалник с четири звезди, той е изпратен в борба и попада в джоб на времето, непрекъснато борейки се за живота си… и за гибелта.

2. Ефектът на пеперудата

През детството си Еван е под наблюдаване и грижа на психолог, който го поучава да си води дневник, в който да разказва в детайли живота си, ден по ден. Години по-късно, той открива инцидентно старите си дневници. Започвайки да ги чете, Еван се връща обратно във времето, без да може да си изясни по какъв начин.

1. Домът на Мис Перигрин за чудати деца

Когато Джейк открива улики към мистерия, която обгръща различни действителности и времена, той разкрива скрито леговище, прочут като Домът на мис Перегрин за чудати деца. Докато момчето опознава жителите и техните невероятни качества, то осъзнава, че сигурността е заблуда, и заплахите дебнат под формата на могъщи, скрити врагове. Джейк би трябвало да разбере какво е действително, на кого може да има доверие, и кой в действителност е самият той.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР