Глазгоу. Обединеното кралство – домакин на срещата по Рамковата конвенция

...
Глазгоу. Обединеното кралство – домакин на срещата по Рамковата конвенция
Коментари Харесай

The Independent: Великобритания отказа да се присъедини към пакта за прекратяване на употребата на петрол и природен газ

Глазгоу. Обединеното кралство – хазаин на срещата по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за климата (COP26) отхвърли пакта за отвод от приложимост на нефт и природен газ, оповестява английският всекидневник The Independent . Така Лондон остави на дребна група страни, водени от Дания и Коста Рика, задачата да проправят път към свят без изкопаеми горива.

Франция, Гренландия, Ирландия и Швеция бяха измежду към дузината народи и райони, които се причислиха към пакта за отвод от потреблението на петрола и газа. Обявявайки постигнатата договореност пред препълнената пресзала, датският министър на климата Дан Йоргенсен сподели: „ Надяваме се през днешния ден да отбележим началото на края на петрола и газа “.

„ Когато приказвам с учени, жители и деятели, всички те желаят едно освен това от всичко друго: смели и осезаеми дейности. Не приказки, а дейности. Това е, което новият алианс ще се опита да реализира “.

Министърът на околната среда на Коста Рика Андреа Меза на собствен ред съобщи, че оправянето с климатичната рецесия изисква „ уверено преустановяване на производството на петрол и газ “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР