Главното мюфтийство излезе с позиция, в която изразява своето безпокойство

...
Главното мюфтийство излезе с позиция, в която изразява своето безпокойство
Коментари Харесай

Главното мюфтийство: Близкият Изток е буре с барут, Йерусалим е фитилът

Главното мюфтийство излезе с позиция, в която показва своето безпокойствие във връзка вчерашното решение на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.

" Йерусалим е заветен град и територия за трите международни религии. Всяко решение за оспорвания статут би трябвало да бъде в границите на дипломатически договаряния сред палестинския и израелския народ, както и Организация на обединените нации ", се споделя в позиция, която е близка до тази на българското външно министерство.

От мюсюлманско вероизповедание показват безпокойствие, че е зародил следващ спор и показват, че създалият се под напрежение развой визира юдеите, християните и мюсюлманите по целия свят.

" Близкият изток е буре с барут, а фитилът е Йерусалим. Световният мир е в голяма заплаха ", написа в позицията.

" Във времена, в които светът е толкоз неустойчив, а световният тероризъм е във напредък, тази постъпка би подхранила фанатизма и насилието. Едностранните актове няма да спомагат мирното разрешаване на спора, който датира от десетилетия и търси решение ", прибавя Главното мюфтийство. Оттам приканват международните водачи за разговор под егидата на Организация на обединените нации. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР