Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски посети частите, защитаващи

...
Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски посети частите, защитаващи
Коментари Харесай

Окупаторите скоро ще усетят резултата от пътуването на Сирски до Авдеевка

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски посети частите, защитаващи Украйна в Авдеевското и Купянското направление. Руснаците скоро ще усетят резултатите от това пътешестване. Това разяснява Иля Евлаш, представител на оперативно-стратегическата група войски (ОСУВ) " Хортица ", за " Канал 24 ", съобщи УНИАН.

" Вече стартира интензивна работа. Главнокомандващият дойде на фронта, това посещаване ще има позитивно влияние върху Въоръжените сили на Украйна и негативно влияние върху съперника “, акцентира Евлаш.

По думите му в този момент интензивността на бойните дейности в тази част на фронта се е нараснала доста. Там врагът изтегля запаси, само че врагът понася колосални загуби в човешки сили и военна техника при офанзивите на украинските бранители. Руските загуби включват също Противовъздушна отбрана система „ Стрела-10 “, танкове, бойни машини на пехотата, съоръжения за радиоелектронна битка и станции за видеонаблюдение.

Вчера новият главнокомандващ Въоръжените сили на Украйна (ЗСУ) Олександър Сирски и военният министър Рустем Умеров посетиха фронта, с цел да се срещнат от близко със протичащото се в Авдеевското и Купянското посоки, напомня организацията. Въз основа на резултатите от работата бяха взети редица значими решения, ориентирани към подсилване на бойните качества на нашите военни елементи и попречване на дейности на съперника, оповестиха от екипа на Сирски. Не е ясно какви, само че по всичко наподобява, че украинската войска няма да се изтегли от Авдеевка и ще продължи да я брани против съветските агресори.

3-та обособена десантно-щурмова бригада удостовери, че е била незабавно предислоцирана за укрепване на украинските войски в региона на Авдеевка. „ Ситуацията в града все още на основаването на бригадата е извънредно сериозна “, се споделя в известие на бригадата в Телеграм.

Военният наблюдаващ Денис Попович сподели пред телевизия FREEДОМ, че руснаците ще се опитат обезверено да завладяват Авдеевка преди президентските избори в Русия през март, с цел да може Путин да показа някаква победа. По думите му е имало информация, че съветските войски са съумели да пресекат единствения маршрут, по който се обезпечава цялата логистика на ЗСУ. Това обаче не беше доказано.

Украинските медии пишат, че обстановката на фронта в Авдеевка е доста динамична. Украинските сили маневрират и тук-там са се отдръпнали на по-изгодни позиции. Съобщава се, че е била задействана и аварийна логистична артерия, по която да бъдат снабдявани войските на Украйна.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР