Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний потвърди, че

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний потвърди, че
Коментари Харесай

Съветник на ген. Залужни бе убит - в подарък за рождения му ден имало граната

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний удостовери, че негов консултант е умрял в трагични условия, предаде Укринформ, като се базира на негова обява в приложението " Телеграм ".

" Неописуема болежка и тежка загуба за въоръжените сили на Украйна и персонално за мен. Днес в трагични условия, пред фамилията си и на рождения си ден, почина моят консултант и непосредствен другар майор Генадий Частяков ", написа Залужний. По думите му, в един от подаръците се е задействало незнайно взривно устройство.

" От началото на пълномащабната инвазия Генадий беше за мен благонадежден другар, който напълно посвети живота си на въоръжените сили на Украйна и битката против съветската експанзия. Причините и събитията ще бъдат открити по време на досъдебното следствие ", добави Залужний.

Частяков има брачна половинка и четири деца. Вестник " Украинска истина ", базирайки се на свои източници, заяви, че брачната половинка на починалия е споделила, че граната се е взривила в ръцете на брачна половинка ѝ и че тя е била в чанта за дарове, която той донесъл у дома.

Смъртта на Частяков най-вероятно е настъпила вследствие на акцидент, съобщи източник от украинските правоохранителни органи. " Това е драматичен случай с възможност 99,9%. За рождения му ден са му подарили бойни гранати и една от тях се е взривила заради невнимателно боравене с нея ", сподели източникът. Според източника следствието продължава, само че към този момент няма учредения да се приказва нито за опит за ликвидиране, нито за съветска диря.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР