Главно предизвикателство остават съображенията за сигурносттаТелездравеопазването процъфтява след пандемията и

...
Главно предизвикателство остават съображенията за сигурносттаТелездравеопазването процъфтява след пандемията и
Коментари Харесай

Дигитални технологии за здравето – смартфоните са движещ фактор

Главно предизвикателство остават съображенията за сигурността

Телездравеопазването процъфтява след пандемията и с помощта на всеобщото разпространяване на смарт телефони и носими устройства (снимка: CC0 Public Domain)

Цифровите системи за опазването на здравето ще донесат общо 180,2 милиарда $ доходи на доставчиците на този жанр технологии през 2023 година Сумата ще нараства приблизително с по към 25% всяка година до 2028-а, с цел да доближи 549,7 милиарда $ в края на интервала, съгласно нов отчет на Markets and Markets.

В основата на пазарния напредък, когато става дума за цифровите технологии за здравна грижа, ще е разширението на услугите за телемедицина и телездравеопазване, наред със засилената ангажираност и усъвършенстваните благоприятни условия за пациентите, както и увеличените вложения в стартъпи за създаване на здравни технологии.

От друга страна, променливостта в инфраструктурата за опазването на здравето и цифровата просветеност, проблемите с реимбурсирането и заплащанията са някои от факторите, които ще затрудняват растежа на пазара.
Хардуер на първо място
Очаква се хардуерният сегмент да нараства с най-високия средногодишен ритъм през прогнозния интервал. Динамиката ще се дължи на нарасналото търсене на комфортни здравни решения измежду пациентите, възприемането на усъвършенстваните здравни грижи и действия измежду доставчиците на здравни услуги и разширението на телездравеопазването и ръководството на хронични болести. Така на втори проект ще останат софтуерът, услугите и приложенията за цифрово опазване на здравето.
Телездравеопазване
От позиция на технологията, пазарът на цифрови здравни решения е сегментиран на телездравеопазване, мобилни системи за здраве, осведомителни системи за ръководство на здравето и цифрова терапия. Сегментът на телездравеопазването съставлява най-големият дял от международния пазар през 2022 година Фактори като увеличеното търсене на отдалечени здравни услуги, изключително след пандемията, форсираха възприемането на телездравеопазването.
Приложения за ръководство на хронични болести
Системите за ръководство на хронични болести ще съставляват максимален дял от пазара през интервала до 2028 година Причините са в възходящото разпространяване на хроничните болести, застаряващото население и здравните проблеми, свързани с метода на живот. Този жанр технологии ще изпреварват другите сегменти като системите за поведенческо здраве, фитнес и други
Пациентите в основата на растежа
От позиция на крайните консуматори пазарът на цифрови здравни системи е сегментиран на снабдители, пациенти и консуматори. Пациентите ще имат максимален принос за растежа. Високият растеж на тази ниша се дължи на възходящата информираност за ръководството на личното здраве, разпространяването на смарт телефони и носими устройства, което прави следенето и наблюдението на персоналното здраве по-достъпно и комфортно.
Най-голям напредък в Азиатско-тихоокеанския район
Азиатско-тихоокеанският район се чака да нараства с най-голям междинен годишен ритъм през прогнозния интервал. Тенденцията може да се отдаде на голямото по брой население, увеличаващите се разноски за опазване на здравето, разпространяването на мобилните технологии измежду всички възрасти и възходящите хронични болести.

Правителствата в района ползват голям брой начинания за поощряване на цифрови здравни решения, в това число интензивно финансиране на научни проучвания и въвеждане на регулаторни рамки за гарантиране на сигурността и поверителността на пациентите.
Динамика на пазара на цифрово опазване на здравето
Водещ фактор за развиването на пазара на цифрови системи за опазване на здравето ще е възходящото нахлуване на смарт телефони, таблети, носими устройства и други мобилни платформи. Ключовите ограничавания ще произтичат от високите разноски за внедряване на цифрови здравни решения.

Като водеща опция анализаторите показват увеличението на напредъка и възприемането на цифровото опазване на здравето. Главно предизвикателство във всички райони и сегменти остават съображенията за сигурността и неприкосновеността на персоналните данни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР