Главният секретар на МВР Петър Тодоров подава оставка, обяви самият

...
Главният секретар на МВР Петър Тодоров подава оставка, обяви самият
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР подаде оставка

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров подава оставка, разгласи самият той. Новината идва след отхвърли на президента Румен Радев да го освободи и откакто това стана мотив за следващата битка с държавното управление.

„ След 41 години работа на родината, 34 от които в системата на Министерство на вътрешните работи, подавам оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи ”, съобщи той.

И нападна политическото ръководстов на Министерство на вътрешните работи:

„ Настоящото политическо управление на Министерство на вътрешните работи няма волята да продължи битката за правда. За мен този пост не е самоцел. Имам чест и достолепие на български офицер и военачалник. Без тези качества, няма по какъв начин да бъдеш същински чиновник на реда ”, акцентира той.

Мотивите на Калин Стоянов, с които се желае оставката му, Тодоров изясни, че нямат никакво съображение.

„ Обвиненията бяха грозни, а опитът да се употребява гибелта на сътрудниците за конюнктурни цели – неподобаващ ”, добави основният секретар в оставка.

Както и Клуб Z писа, сле дсъвещание при премиера, последвало убийството на Алексей петров и няколко битови закононарушения, Калин Стоянов сподели, че главсекът е отговоре нза гибелта на 6-ива чиновници - очевидно имайки предвад случаите с мигранти и на браздата, при които починаха служители на реда.

Тодоров акцентира, че мотивите нямат и никакво отношение с неговата работа.

„ Те са в директна връзка със записа, който изтече преди три месеца от една партийна централа, в който се споделяше, че „ нашето МВР ще прави нашите избори ”, добави той (тезата е много известна, като се повтаря от някогашни министри в служебните държавни управления на Румен Радев, б.р.).

Главният секретар в оставка съобщи изрично, че не желае да става част от опитите за политическа приложимост на Министерство на вътрешните работи.

„ Поголовната промяна на шефове на регионални дирекции, посочили изключителни резултати в битката с престъпността и с нарушаванията на изборното законодателство, както и положителни управителни качества, демонстрира всичко това ”, е позицията му.

„ При встъпването си в служба, Калин Стоянов съобщи на чиновниците, че е един от тях. С всеки ден от този момент, с активността си, потвърждава, че това не е правилно. Ако този министър беше останал в действителност правилен на Министерство на вътрешните работи, нямаше да нанася тези вреди върху системата под политически напън ”, съобщи той.

През ноември предходната година Петър Тодоров подаде оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи поради случай, при който служител на реда беше блъснат от кола с мигранти и в следствие умря. Тогава президентът не разписа декрет за освобождението му, напомня Нова тв. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР