Главният секретар на МВР Младен Маринов, чието име беше обявено

...
Главният секретар на МВР Младен Маринов, чието име беше обявено
Коментари Харесай

Кандидатът за вътрешен министър – издигнат в МВР от правителството на Орешарски

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов , чието име беше оповестено от премиера Бойко Борисов за претендент за мястото на вътрешния министър в оставка Валентин Радев , дължи стремглавото си нанагорнище в системата на Министерство на вътрешните работи на държавното управление на Пламен Орешарски и на тогавашния основен секретар на министерството, а сега народен координатор на „ Атака “ - Светлозар Лазаров .
 Престъпността спаднала, а разкриваемостта се нараснала? Да, но не  Нови шефове в Криминална полиция и Столична дирекция на вътрешните работи  Бетонираха Светлозар Лазаров като основен секретар за още 5 години
Маринов оглави Столичната дирекция на вътрешните работи през 2014 година със заповед на тогавашния министър на вътрешните работи в оставка  Цветлин Йовчев. Дотогава постът се заемаше от Ивайло Спиридонов. 

По това време професионалното управление на Министерство на вътрешните работи се оглавява от Светлозар Лазаров, който понастоящем е деен политически кадър на партията на Волен Сидеров " Атака ". В мандата на Пламен Орешарски партията е емблема на така наречен " златен пръст ", който крепи държавното управление.

Кандидатурата на новия началник на Столична дирекция на вътрешните работи Младен Маринов е представена пред персоналния състав на Столична дирекция на вътрешните работи на 25 юли 2014 година персонално главсека от Лазаров. Преди това като заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи Маринов беше пряко зает с защитата на Народното събрание и постройката на Министерския съвет по време на антиправителствените митинги от 2013 г. 

За основен секретар на Министерство на вътрешните работи той е препоръчан от министъра на вътрешните работи Валентин Радев, за което по-късно е публикуван и декрет с подписа на президента Румен Радев .

В мандата си на основен секретар Маринов регистрира спад в престъпността, въпреки че статистиката се дължи та декларираните и регистрирани закононарушения. В същото време разкриваемостта е спаднала. По време на престоя му в Министерство на вътрешните работи се появиха съществени пробойни  - чиновници на Гранична полиция пропуснаха цялостен аероплан на летище " София " без да бъдат тествани документите на пасажерите, поредност с бягство на пандизчии, едното от които приключи със смъртен случай, както и петорното ликвидиране и самоубийство в Нови Искър от началото на 2018 година

В мандата на Маринов се случи и първото от години насам похищение с искане на откуп. Както стана ясно тогава, казусът беше решен след намесата на премиера Бойко Борисов. 

Публикации свързват името му с подземния свят в годините на прехода. 

От 1991 година Маринов заема изпълнителски и управителни длъжности в структурата на Столична дирекция на вътрешните работи, измежду които шеф на отдел „ Охранителна полиция “ и заместник-директор на столичната дирекция. През 1997 г. получава магистърска степен от Висшия институт за подготовка на офицери и научно-изследователска активност - Министерство на вътрешните работи, а през 2005 година приключва право в УНСС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР