Главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков

...
Главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков
Коментари Харесай

Асен Марков откри турнир по ръгби, част от Европейска седмица на спорта #BeActive


Главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков участва на откриването на шампионата по ръгби " Овална топка " 2019 за купа " Брама " в Габрово. Състезанието се провежда за втора поредна година, като тазгодишното издание е част от самодейността Европейска седмица на спорта #BeActive. В конкуренцията на терена излизат близо 80 деца от пет учебни заведения в града. Марков поздрави участниците в надпреварата и връчи на уредниците приветствен адрес от министър Красен Кралев.

" Стимулирането на физическа интензивност измежду младежите е съществена цел на Министерството на младежта и спорта. Благодаря за напъните, които полагате за развиването и разпространяването на спорта в Габрово ", се споделя в поздравлението от министъра на младежта и спорта.

На събитието участва кметът на Габрово Таня Христова и шефът на " Общински спортни парцели " - Габрово и ръководител на Българска федерация по хандбал Росица Бакърджиева.

Европейска седмица на спорта #BeActive 2019 е част от самодейност на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз. Национален координатор за България е Министерство на младежта и спорта, съфинансиран по стратегия „ Еразъм + “ на Европейския съюз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР