Главният рефер от двубоя Етър - ЦСКА-София (2:2) в неделя

...
Главният рефер от двубоя Етър - ЦСКА-София (2:2) в неделя
Коментари Харесай

Съдията на "Етър" - "ЦСКА-София" е наказан до декември

Главният рефер от дуела " Етър " - " ЦСКА-София " (2:2) в неделя Владимир Вълков ще бъде спрян от дежурства от Съдийската комисия за период от 4 до 6 мача. Това стана ясно след изключително съвещание на комисията, подбудено от свадите в този мач.

По време на мача футболисти на " ЦСКА-София " неколкократно нападнаха Вълков и помощниците му, търсейки пояснения за техни решения. След края това стори и треньорът Стамен Белчев. По-късно от клуба пуснаха публична тъжба против съдийството. Главният управител на " ЦСКА-София " Стойчо Стоилов пък написа във " Facebook ": " Всичко мога да преглътна - противоположни отсъждания, дузпи и други странни решения в интерес на съперника, само че безогледното ритване за да се контузят и респектират нашите играчи не мога да преглътна! Това е задачата на чернодрешковците, да не се разрешава на нашите играчи да разкрият същинските си благоприятни условия и да се пречупят душевен! "

От " Етър " също имаха искания към Вълков, най-много поради изравнителния гол на Ахмед Ахмедов в 90-ата мин., при който имаше основателни подозрения за засада. Те пуснаха освен тъжба против Вълков, само че и написаха до Съдийската комисия писмо. " Обръщаме се с молба към вас да бъде редуциран до най-малко факторът " футболно съдийство "  при оформяне на крайния резултат от срещите ", се споделя в него.

След днешното съвещание ръководителят на комисията - Костадин Стоичков, заяви пред медиите, че оценката на Вълков за дуела във Велико Търново е под 7.4, което автоматизирано ще докара до наказване. По устав то е сред 4 и 6 мача, което значи, че съдията няма да свири до края на ноември и ще бъде върнат в нарядите през декември, само че като начало - за мачове от Втора лига. " Няма по какъв начин да го зачеркнем, като арбитър и да не му дадем опция да се развива ", изясни Стоичков.

Шефът на реферите у нас сподели още: " Както има изпадащи тимове, дано да има и изпадащи съдии. Тези, които са последни в ранглистите ще бъдат деноминирани в по-долна група. Така от следващата година ще има изпаднали съдии, асистенти. Така те няма да се усещат безконечни в ранглистата. Преди шампионата обърнахме внимание на съдиите да бъдат оптимално съсредоточени излизайки на терена и да създадат по този начин, че да свирят правилно. За страдание в последния кръг нещата много ескалираха. Убеден съм, че до този миг не се оказва напън нито към Съдийската комисия, нито към съдиите. Реферите обаче са хора и всеки изпитва някакво терзание, като излезе на терена. Когато мачовете са с по-нисък заряд те минават обикновено. Проблеми имаме там, където мачът е значим. Има съдийски неточности, само че те са човешки ".

Стана ясно също, че най-вероятно ще има наказване и за съдията на мача от Втора лига " Локомотив " (Сф) - " Пирин " (3:1) - Георги Давидов, защото Костадин Стоичков показа, че жалбата на благоевградския клуб има съображение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР