Главният редактор на Новая газета“ и носител на Нобелова награда

...
Главният редактор на Новая газета“ и носител на Нобелова награда
Коментари Харесай

Дмитрий Муратов: Голяма част от руснаците са против войната, но мнозина не искат да видят истината

Главният редактор на „ Новая газета “ и притежател на Нобелова премия за мир Дмитрий Муратов съобщи, че съветският хайлайф в никакъв случай не е бил толкоз обединен към президента си. Според него съветският народ също би трябвало да носи отговорност за това, че до огромна част от него не доближава истината за събитията в Украйна.

Във видеовръзка с подкомисията за човешки права в Европейския парламент, Муратов изясни единството на съветския хайлайф по този начин:

„ Предполагам, че циментирането на елита е на първо място поради това, че към този момент няма къде да иде. Ще му се наложи да живее тук, а тук постоянно ще ръководи един президент. Затова да му се опълчи е ужасно и неизгодно “.

Като най-опасен миг той дефинира „ напълно действителната опасност от нуклеарна война “. Той се обоснова с думите на Путин, че отговорът на Съединените щати може да е подобен, какъвто те не са преживявали в историята си:

„ Това, несъмнено, наподобява като призрачен сън, само че аз не изключвам опцията в избран миг у тях да възникне изкушението да натиснат аленото копче “.

Муратов сподели, че през вчерашния ден е разговарял по въпроса с последния руски президент Михаил Горбачов, който изрично отхвърля тази опция. Той обаче напомни, че тази опция се разисква доста години и по следените от страната медии от ден на ден се приказва за местен нуклеарен спор.

Според Муратов огромна част от народа е срещу войната, само че има и такава, която не желае да види истината. „ Не може от самото начало да се споделя „ Видях по малкия екран “. Ами кликнете в интернет, следете нас или телевизия „ Дожд “ и тогава ще имате цялостната картина “, сподели Муратов:

„ Не е необходим подобен национален инфантилизъм. Смятам, че значително и отговорността е на тези хора, които не желаят да знаят нещо. Помните ли по какъв начин беше в „ Алиса в страната на чудесата “: „ Аз съм под масата и в този момент към този момент няма накъде “, в смисъл да раста. Струва ми се, че би трябвало да се подадеш над тази маса и да пораснеш “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР