Главният равин на Русия Берл Лазар нарече шокиращи изявленията на

...
Главният равин на Русия Берл Лазар нарече шокиращи изявленията на
Коментари Харесай

Главният равин на Русия: Лавров да се извини на евреите

Главният равин на Русия Берл Лазар назова шокиращи изказванията на външния министър Сергей Лавров, който съобщи, че водачът на нацистка Германия Адолф Хитлер е имал еврейски корени. Той би желал Лавров да се извини за тях, заяви Еврейската телеграфна организация.

„ Не се считам за акредитиран да давам препоръки на ръководителя на съветската дипломация, само че би било хубаво той да се извини на евреите и просто да признае грешката си “, сподели равинът. Според него едвам тогава би било допустимо случаят да се смята за организиран.

Берл Лазар реагира и на изказването на съветското външно министерство, което предния ден упрекна Израел в поддръжка на „ неонацисткия режим в Киев “, където „ антисемитизмът процъфтява “. Според него е несвоевременно да се вършат съпоставения сред Холокоста и актуалните събития в Украйна.

Равинът уточни също и ролята, която руските войски са изиграли в успеха над нацизма, като означи, че сходно съпоставяне „ омаловажава заслугите на тези героични бойци, които освободиха „ Аушвиц “ и издигнаха знамето на успеха над Райхстага “.

Миналата седмица Лавров допусна в изявление за италианската телевизия „ Mediaset “, че Адолф Хитлер може да е имал еврейски корени и съобщи, че „ най-запалените антисемити нормално са евреи “. Така министърът реагира на въпроса за какво Украйна се нуждае от „ денацификация “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР