Главният проправителствен всекидневник в Будапеща "Модяр немзет" призова днес партията

...
Главният проправителствен всекидневник в Будапеща "Модяр немзет" призова днес партията
Коментари Харесай

Проправителственият вестник в Будапеща призова партията на Орбан да напусне ЕНП

Главният проправителствен ежедневник в Будапеща "Модяр немзет " прикани през днешния ден партията на премиера Виктор Орбан - ФИДЕС, да напусне консервативната Европейска национална партия, тъй като тя е изоставила основополагащите си полезности и "не може да бъде различена от социалистите или либералите ", съобщи Ройтерс. Началникът на кабинета на Орбан сподели обаче, че партията желае да остане в ЕНП.

Унгария трансформира враждебното отношение към имиграцията в главен акцент в акцията си за изборите за Европейски парламент през май, отбелязва Ройтерс. В страната бяха разлепени плакати, обвиняващи ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и американския милиардер Джордж Сорос, че заговорничат за заличаване на европейската цивилизация посредством довеждане на мюсюлмани на континента.

"Дойде време ФИДЕС да спре унизителните пазарлъци с Европейската национална партия ", написа вестникът в публицистична публикация, озаглавена "Нов съюз! ". "ЕНП към този момент не е партията на Хелмут Кол ", декларира изданието. По-рано Орбан сподели, че някогашният немски канцлер Кол е поканил ФИДЕС в ЕНП.

Според вестника ФИДЕС може да се причисли към националистите в Европарламента. "Европейската национална партия към този момент не пази нациите, християнството, обичайния фамилен модел или друга европейска традиция, която можем да назовем. ЕНП стана слугиня на извратения демократизъм ", разяснява "Модяр немзет ".

Унгария се опълчи през вчерашния ден на настоятелните претенции да се извини за язвителните си рецензии против водачи на Европейски Съюз, само че почитан държавен чиновник загатна, че тя търси компромис, с цел да избегне изпъждане на ръководещата си партия от основната консервативна група в Европарламента.

Кампанията провокира укори от страна на Европейската комисия и апели ФИДЕС да бъде отстранена от ЕНП, която на 20 март ще разисква този казуса. Според "Модяр немзет ", ФИДЕС ще е по-добре отвън ЕНП. "Има единствено веднъж напред за ФИДЕС: пътят към нов съюз ", написа вестникът. "Виктор Орбан и ФИДЕС би трябвало да изоставен ЕНП и да основат съюз с Матео Салвини, австрийската Партия на свободата и полската ръководеща партия ", споделя "Модяр немзет " и акцентира, че Орбан би трябвало да оглави паневропейски съюз против имиграцията.

В отговор на въпрос във връзка със публикацията началникът на кабинета на Орбан Гергей Гуяш съобщи през днешния ден на конференция, че ФИДЕС желае да остане част от Европейската национална партия, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР