Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде изслушан за първи път

...
Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде изслушан за първи път
Коментари Харесай

Цацаров е поканен на диалог в правната комисия

Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде изслушан за първи път от правната комисия в Народното събрание. Това се вижда от дневния ред, в който е записано, че събитието ще бъде " разискване (диалог) ".

По първична информация, Цацаров ще отиде в комисията по искане на Българска социалистическа партия, с цел да му зададат въпроси, свързани с следствия за покупко-продажби с приватизация. За това искане стана известно преди две седмици.

В правилника на това Народното събрание е записано, че " комисията по правни въпроси на всеки три месеца насочва покана до основния прокурор за осъществяване на разискване, обвързвано с използването на закона и активността на прокуратурата и проверяващите органи, в това число законодателни промени, ресурсна осигуреност, усложнения, свързани с реализиране функционалностите на правосъдната власт, резултати в битката с престъпността, в това число корупцията, взаимоотношение с проверяващите органи ".

Новият текст в правилника, признат в първите дни на 44-ия парламент, бе стимулиран от някогашния правосъден министър и сегашен вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева, с сходни рекомендации в отчета на Европейската комисия, както и такива в отчета на четиримата задгранични прокурори. Самият Цацаров изпрати писмо до депутатите, в което им предложи той или други представители на прокуратурата да бъдат викани от време на време от правната комисия.

Досега обаче комисията не е канила Цацаров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР