Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на ГДНП извършване на проверка

...
Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на ГДНП извършване на проверка
Коментари Харесай

Започва проверка на всички къщи за гости у нас, строени с пари от ЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на ГДНП осъществяване на инспекция на всички планове, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни здания (къщи) за посетители на територията на цялата страна, оповестиха от държавното обвиняване.
 Йончева за инспекцията на прокуратурата: Моят свекър е шеф, само че преди да познавам фамилията. Това е неуместно!  Прокуратурата ревизира 3 къщи на Елена Йончева, строени с европари
Ще бъде осъществена документална инспекция на всички планове, подавани по мярка 311 „ Разнообразяване към неземеделски действия “ по Програма за развиване на селските региони /ПРСР/ 2007 – 2013 година , финансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни здания (къщи) за посетители.

На място чиновници на ГДНП ще извършат и инспекция дали къщите за посетители се употребяват по предопределение.

За тази цел ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и непознати жители, от документите за вписване и категоризиране на обекта, информация за заплатените туристически налози за пренощували туристи. Ще се изискат от съответното районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи по местоположение на къщата за посетители информации за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи. Ще се ревизира дали вписаните в регистрите посетители фактически са посетили проверяваната къща за посетители.

Цацаров е разпоредил на ГДНП и осъществяване на инспекция и на всички планове, по които са подпомагани разноски, свързани със закупуване на пътни транспортни средства за неземеделски действия, директно свързани с активността на бенефициентите.

Главният прокурор е упълномощил на екип от прокурори управлението и подпомагането на инспекциите. Определен е двумесечен период за осъществяването им.

Преди дни Върховна касационна прокуратура извърши инспекция на изнесените в медиите изказвания за осъществени от към този момент някогашния заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев злоупотреби със средства, засягащи финансовите ползи на Европейския съюз и сезира КПКОНПИ за извършаване на инспекция и преценка за спор на ползи за Александър Манолев.

Окръжна прокуратура - Благоевград към този момент е образувала и досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.248а ал.3 от Наказателен кодекс, касаещо показани погрешни сведения по план по размер 311 „ Разнообразяване към неземеделски действия “ по Програма за развиване на селските региони /ПРСР/ 2007 – 2013 година, финансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.

Вчера ВКП възложи на ГДНП и инспекция по изявления в медиите за употребени не по предопределение на къщи за посетители, финансирани със средства на Европейски Съюз от фамилията на народния представител Елена Йончева.

Водачката на листата на Българска социалистическа партия за евровота, разяснява почналото следствие по следния метод.

" Моят свекър е шеф, само че той е шеф, преди да познавам това семейство, тъй че това е неуместно ". 

Тя акцентира и че в България има жълто-кафяви медии, които въобще нямат визия какво значи журналистическо следствие.

Публикацията за къщите на посетители на свекъра ѝ се появи първо на уеб страницата ПИК. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР