Главният прокурор Сотир Цацаров поиска временно отстраняване от длъжност на

...
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска временно отстраняване от длъжност на
Коментари Харесай

Цацаров поиска временно отстраняване на прокурор от Благоевград

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска краткотрайно премахване от служба на прокурор. Това стана по време на съвещание на от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, оповестиха от Висшия правосъден съвет, оповестява News.bg.

``
реклама

Временно премахване от служба е поискано за прокурор Райна Бачева от Районна прокуратура - Благоевград. Причината - повдигнато й е обвиняване за разстройване на наказателно гонене по отношение на лице, предизвикало междинна телесна щета по несъобразителност при злополука.

Искането се основава на доказателства, събрани в границите на следствие на Софийската градска прокуратура, по което на 04 април 2019 година на прокурор Райна Бачева е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 288 пр.2 -ро от Наказателния кодекс, осъществено на 25 юни 2015г.

Обвинението против прокурор Райна Бачева е за съзнателно закононарушение от общ темперамент, осъществено при осъществяване на служебните й отговорности на магистрат в Районна прокуратура- Благоевград.

На 25 юни 2015 година в Благоевград Бачева е осуетила наказателно гонене против Владислав Г.Е. за да го избави от наказване. Катастрофата е станала на 25 юни 2015 година към 17,00 ч. в Благоевград, на пешеходна пътека вид " Зебра ". Владислав Г. Е. нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и предизвикал на пешеходеца Е. Р. Т. междинна телесна щета по несъобразителност.

Прокурор Райна Бачева е била дежурна тогава. Тя е известена от дежурния проверяващ служител на реда при 02 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Благоевград. Вместо да разпореди неотложни процесуално следствени дейности, прокурор Бачева разпоредила на проверяващия служител на реда да не стартира досъдебно произвеждане, а да се уведоми КАТ и да стартира административно наказване на дееца.

Разследващите са открили, че още преди да научи за злополуката по длъжностен път, тя към този момент е била известена за случая от собствен непосредствен, който е в другарски връзки с причинителя на действието.

Според член 230, ал.1 от Закона за правосъдната власт, при покачване на обвиняване против арбитър, прокурор или следовател за съзнателно закононарушение от общ темперамент, осъществено при осъществяване на службата, императивно се постанова да стартира и административна процедура пред съответната гилдия на Висш съдебен съвет за краткотрайното му премахване от служба до привършване на наказателното произвеждане.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР