Главният прокурор Сотир Цацаров даде указания на лидера на БСП

...
Главният прокурор Сотир Цацаров даде указания на лидера на БСП
Коментари Харесай

Цацаров съветва БСП за антикорупционния закон, допуска намеса на президента

Главният прокурор Сотир Цацаров даде инструкции на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за квалифицирания от социалистите антикорупционен закон. След срещата с него Нинова изясни, че съгласно основния прокурор не било противоконституционно присъединяване на президента в антикорупционния орган.

Българска социалистическа партия предлага той да е на негово послушание. По-ясно обаче трябвало да се разпишат разпоредбите, по които президентът да назначава ръководителя. Цацаров желал висшите военни да не се проверяват по този закон, защото са проверявани по различен ред, съобщи news.bg.

Нинова уточни, че анализът на Цацаров бил доста професионален и забележките му ще бъдат взети под внимание.

Утре ГЕРБ показват техния план и социалисти ще изслушат предложенията на главния си конкурент. Трябва да се откри златното сечение, счита и основният прокурор. Той не желае да се произнесе кой е по-добрият план - този на ГЕРБ или на Българска социалистическа партия.

Цацаров изиска да се вземе позитивното и от двата плана. Според него би трябвало да се уточни кръгът от лица, които са обект на изследването, съгласно концепциите на левицата.

Цацаров не желае антикорупционният орган да има лични СРС-та, защото си има профилирани звена, които имат такива и органът за битка с корупцията може да употребява тях. Трябвало да се уточни и контролът върху активността на антиконституционната организация. " Да не се опълчва Закон А на Закон Б ", прикани обвинител номер едно.

Припомняме, че Шефът на Върховен административен съд посъветва шефът на антикорупционната организация да бъде назначаван от президента. Това е една от рекомендациите, които чуха социалистите в първата от проведените от тях срещи с специалисти по оферти от тях антикорупционен закон.

Предстоят още срещи на Българска социалистическа партия по тематиката, на следващия ден Нинова ще се види и с президента Румен Радев. Окончателната си позиция социалистите считат да разгласят на пленума в събота.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР