Главният прокурор сезира ЦИКПодготвени са две обвинения за ЛъваГлавният прокурор

...
Главният прокурор сезира ЦИКПодготвени са две обвинения за ЛъваГлавният прокурор
Коментари Харесай

Гешев иска имунитета на кандидат от „Атака“, хванат да кара дрогиран 

Главният прокурор сезира ЦИК
Подготвени са две обвинявания за Лъва

Главният прокурор Иван Гешев внесе искане до Централната изборна комисия (ЦИК) да смъкна имунитета на кандидат-депутат от Сливен, заловен да кара дрогиран. Разследването е против 62-годишния Веселин Георгиев, по прякор Лъва, който води листата на „ Атака “ в Града под Сините камъни.     

Случаят е от 2 септември, когато полицейски патрул стопира за инспекция Лъва, който кара автомобил „ Нисан “. Оказва се, че номерата не са на тази кола, алкохолната проба на лидера е негативна, само че пробата за дрога сочи съществуване на метамфетамин. Пред локални медии Георгиев изясни, че „ Нисан “-ът е на майка му, той отивал да го съобщи за скрап и му поставил каквито номера имал на разположение. Лъва бе безапелационен, че не пие и не взема дрога, по тази причина и непринудено е дал проби в полицията, а резултат от наркотеста дефинира като политическа поръчка.      

В настояването си до ЦИК Гешев сочи, че наблюдаващият прокурор от отдел „ Специализиран “ в Софийска градска прокуратура е оценил събраните досега доказателства като задоволителни и е подготвен да повдигне обвиняване на Георгиев по два текста от Наказателния кодекс – за шофиране под влияние на упойващи субстанции и за ръководство на автомобил без регистрация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР