Главният прокурор се самообвини в политически връзки с действащи политици

...
Главният прокурор се самообвини в политически връзки с действащи политици
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Главният прокурор поддържа връзки не само с една партия

Главният прокурор се самообвини в политически връзки с настоящи политици и партии от сегашния парламент. Той поддържа политически връзки освен с една партия. Това сподели депутатът от ПП-ДБ и някогашен вътрешен министър Бойко Рашков в предаването „ На фокус ” по Нова телевизия.

По думите му постигнатия консенсус сред политическите партии за приемане на механизма за надзор над основния прокурор Иван Гешев е възприел като изменничество по отношение на него. И напомни, че в предходния парламент ГЕРБ е бранел Гешев и неговите заместници, правейки всичко допустимо да се забави първото четене на законопроекта и да не стигне до второ. Промяната в позициите на ГЕРБ и Движение за права и свободи той изясни с публичния напън.

По думите му знакови каузи са били държани „ на трупчета “ в прокуратурата години наред и са употребявани като средство за изнудване. „ В миг, в който те застрашат като пост в правосъдната система, ги изваждаш на повърхността. Това е нож с две остриета – от една страна може да засегне тези, против които ще предприеме процесуални дейности, въпреки това – ще покаже личния си морал ”, разяснява Рашков.

Чрез дейностите си Иван Гешев уронва престижа на правосъдната власт и това е изключително видно в последните дни, уточни той.

„ Ако имаме Инспекторат, в случай че имаме Висш правосъден съвет, единствено за думите, че политическата класа е „ отпадък ”, Гешев би трябвало да излети от поста основен прокурор ”, съобщи Рашков.

Той уточни, че самият основен прокурор е признал, че е упълномощил случая „ Барселонагейт “ на собствен непосредствен. „ Защо? За да може да командва директно и непосредствено какъв да бъде изходът от тази инспекция. Гешев позволи няколко неточности при тази конференция, една от която е и тази “, изясни Рашков.

Според него няма да се стигне до сформиране на държавно управление с първия мандат.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР