Главният прокурор съобщи ексклузивни новини пред журналисти в Пловдив. Ето

...
Главният прокурор съобщи ексклузивни новини пред журналисти в Пловдив. Ето
Коментари Харесай

Цацаров с ексклузивни новини от Пловдив за Арабаджиеви, Баневи и Митьо Очите!

Главният прокурор заяви извънредни вести пред публицисти в Пловдив. Ето по кои тематики се изрече Сотир Цацаров:

За " Полимери " и Баневи:

" Прокуратурата стартира досъдебно произвеждане против Николай и Евгения Баневи за данъчни закононарушения, заграбване и пране на пари. Отправна точка на това досъдебно произвеждане е " Полимери " Девня, само че се чака вследствие на осъществени интензивни дейности по следствието периметърът на обстоятелствата, които ще бъдат разследвани и обвиняванията, които ще бъдат повдигани, да бъде разширяван и да обхване една много по-голяма и по-цялостна икономическа активност ", сподели основният прокурор.

Към този миг е издадена европейска заповед за арест, осъществено е задържането им от френските управляващи и следва процедура пред френския съд с оглед осъществяването й. Докато тече европейската заповед за арест, не престават претърсванията и изземването и анализът на документи и всички нужни дейности по следствието, което няма да се ограничи единствено " Полимери ". Френският съд би трябвало да реши дали ще допусне изгонването им.

За Митьо Очите

Турският съд е позволил екстрадицията на Димитър Желязков в България. Прокуратурата у нас е била известена през вчерашния ден за това решение, заяви Цацаров. Ектрадиционната процедура е приключила и се чака окончателното му предаване на българските управляващи. " Бяхме известени в петък от турските управляващи, не документално, а по съответните публични канали, че турският съд е позволил екстрадицията ".

Димитър Желязков бе задържан в Истанбул в първокласен хотел, дружно със зърнения необут и общински консултант от Бургас Бенчо Бенчев. За 24 часа с тях бе арестуван и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун. Броени дни преди този момент при акция на профилираната прокуратура в Бургас и прилежащи градчета бяха арестувани 19 души. Част от тях бяха упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група за рекет, палежи, побоища и опиати, с водач Димитър Желязков.

За Арабаджиеви и Иво Прокопиев:

Цацаров сподели още, че издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви също е в ръцете на френската полиция и чакат скоро те да бъдат открити. Иво Прокопиев е разследван не като издател, а като предприемач и по-конкретно за " Каолин ". Твърденията, че бил измамен под отговорност, тъй като неговите издания пишели против корупцията, не дават отговор на истината. Това съобщи в Пловдив обвинител номер едно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР