Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс заведе няколко

...
Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс заведе няколко
Коментари Харесай

Изкуството на кражбата. Прокуратурата в Ню Йорк обвини Тръмп и децата му във финансови измами

Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс заведе няколко каузи за данъчни измами против някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и три от децата му, оповестиха международните организации.

Според прокуратурата те неведнъж са посочвали погрешни стойности на свои недвижимите парцели за да получат преференциални заеми и данъчни облекчения.

" Предприемаме правосъдни дейности против Доналд Тръмп за нарушение на закона за да генерира облаги за себе си, фамилията и бизнеса си ", сподели Летиша Джеймс на конференция в сряда.

Тя посочи, че желае възобновяване на 250 млн. $ от името на щата Ню Йорк, както и корпоративни забрани за Доналд Тръмп и децата му Доналд Тръмп-младши, Иванка Тръмп и Ерик Тръмп.

" Моделът на имитация и машинация, който е бил употребен от господин Тръмп и " Тръмп органайзейшън " за тяхна лична финансова полза, е удивителен ", сподели Джеймс на конференция.

" Да твърдиш, че имаш пари, които нямаш, не е " изкуството на договорката ", това е изкуството на кражбата ", сподели Джеймс, перифразирайки заглавието на книгата " Изкуството на договорката ", написана от Тръмп през 1987 година

Разследването против фамилната група " Тръмп органайзейшън " стартира, откакто един от някогашните юристи на Доналд Тръмп, Майкъл Коен, даде показания пред Конгреса. В тях той твърди, че са правени подправени оценки - както повишени, по този начин и занижени, на активите на " Тръмп органайзейшън ". Целта е била приемане на заеми, данъчни облекчения или по-добри застрахователни компенсации.

Говорителката на Тръмп разгласи делото за политически стимулирано.

Бившият президент на Съединени американски щати към този момент е обект на няколко следствия. В началото на август Aгенти на ФБР във Флорида и конфискува стотици документи, в това число материали с гриф " класифицирана информация ", които съгласно обвиняванията Тръмп е пренесъл непозволено в дома си.

Тръмп отхвърли да е нарушил закона и сегашния президент на страната Джо Байдън , че употребява ФБР, с цел да го нападна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР