Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото

...
Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото
Коментари Харесай

Иван Гешев внесе искане за сваляне на имунитета на депутата Радостин Василев

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител Радостин Василев по предложение на Софийска градска прокуратура (СГП) от предходната седмица, оповестиха от прокуратурата.

От там означават, че с предлагането на наблюдаващия прокурор от СГП се показва, че събраните доказателства са задоволителни за привличане в качеството на обвинен на Радостин Василев за това, че през юни 2022 година посредством заплашване той e направил опит да принуди депутат обратно на волята и убежденията му да напусне парламентарна група, както и Народното събрание.

„ С решение на ЦИК от 06.04.2023 година Р.В. е разгласен за депутат и след полагането на клетва на 12.04.2023 година се явява лице с имунитет.
Съгласно наредбата на член 70 от Конституцията на Република България и според член 135, алинея 3, вр. с алинея 1 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание възбуждането на наказателното гонене против депутат е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Р.В. “, показват от прокуратурата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР