Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман подаде оставка след

...
Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман подаде оставка след
Коментари Харесай

Главният прокурор на Ню Йорк подаде оставка, жени го обвиняват в насилие

Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман подаде оставка след обвинявания в принуждение от страна на четири дами , оповестяват американските медии.

Оставката беше подадена, откакто сп. " Ню Йоркър " разгласява информация, в която се цитират дамите, които са обвинили 63-годишния Шнайдерман, че ги е удрял.

Две от дамите са били негови някогашни приятелки .

Шнайдерман, който отхвърля обвиняванията, беше неприкрит покровител на придвижването #MeToo , което се афишира против половия тормоз.

" В частния свят на интимните връзки, аз съм взел участие в ролеви игри и други полови дейности по взаимно единодушие ", посочи прокурорът в първото си изказване по случая, като добави: " Не съм нападал никого. Никога не съм взел участие в секс, който не е бил по взаимно единодушие , което е линия, която не бих пресякъл. "

Той по-късно съобщи, че " изрично оспорва " обвиняванията, само че ще подаде оставка.

" Въпреки че тези обвинявания не са свързани с професионалното ми държание или работата на поверената ми институция, те дейно ще ми попречат да управлявам работата в този сериозен миг ", уточни Шнайдерман.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо прикани за оставката на Шнайдерман след появяването на информациите.

" Никой не е над закона , в това число най-високопоставеният правист на Ню Йорк ", посочи Коумо, добавяйки: " Не считам, че е допустимо Ерик Шнайдерман да продължи да извършва длъжността основен прокурор. "

Куомо акцентира, че ще изиска прокурор да проверява обвиняванията .

" За щерка ми и за всички дами, не бих могла да си замълча и да насърча други дами да бъдат смели за мен ", написа в профила си в " Туитър " Манинг Бариш, която е една от дамите, отправили обвинявания против Шнайдерман.

Дженифър Кънингам, някогашната брачна половинка на Шнайдерман, разгласява изказване, в което споделя: " Познавам Ерик в продължение на съвсем 35 години като брачен партньор, татко и другар... невероятно ми е да допускам, че тези изказвания са правилни . "

През предишния месец сп. " Ню Йоркър " завоюва премия " Пулицър " дружно с в. " Ню Йорк таймс " за публикуването на информации на полов тормоз в Холивуд. Информациите засегнаха филмовия магнат Харви Уайнстийн, който отхвърли десетки обвинявания за полов тормоз.

Някои републиканци честваха оставката на Шнайдерман , който е демократ и е неприкрит съперник на американския президент Доналд Тръмп.

Съветничката на Тръмп Келиян Конуей разгласява туит от Шнайдерман, в който той споделя, че ще продължи да припомня на Тръмп, че никой не е над закона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР