Главният прокурор на Калифорния Хавиер Бесера и други 18 главни

...
Главният прокурор на Калифорния Хавиер Бесера и други 18 главни
Коментари Харесай

Десетки американски щати търсят начин да блокират намерението на Доналд Тръмп да спре субсидиите за здравеопазване

Главният прокурор на Калифорния Хавиер Бесера и други 18 основни прокурори желаеха изключителна мярка, която да задължи администрацията да продължи да съблюдава графика за заплащане на дотациите. Бесера разяснява, че със прекъсването на дотациите предходната седмица президентът Доналд Тръмп се пробва да саботира настоящия сега закон, прокаран по времето на президента Барак Обама .

Субсидиите компенсират здравноосигурителните сдружения, с цел да може да те поставят грижи за жителите с по-ниски приходи.

Американски законодатели се пробват да спасят помощите като от Капитолия тази седмица се появи двупартийно предложение. То планува продължение на федералните дотации за интервал от две години. Президентът в началото застана зад концепцията, само че по-късно в Туитър я подлага на критика като разяснява, че в никакъв случай не би подкрепил по думите му спасяването на застрахователни компании, които „ са натрупали благосъстояние “ от така наречен Обамакеър.

Въпреки рецензията създателите на предлагането Ламар Алекзандър и Пати Мъри оповестиха, че ще го придвижат напред. Не ясно дали проектозаконът има бъдеще без поддръжка от страна на президента.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР