Главният прокурор на Европейския съюз Лаура Кьовеши лично ще следи

...
Главният прокурор на Европейския съюз Лаура Кьовеши лично ще следи
Коментари Харесай

Няма чисти от корупция страни, обяви Кьовеши и обеща да следи лично делигираните прокурори за България

Главният прокурор на Европейския съюз Лаура Кьовеши персонално ще следи работата на делегираните прокурори за България. Това стана ясно на, който тя даде в София.
" Фактът че делегираните прокурори към момента имат качество на прокурори в националните системи не значи, че те са подчинени на основния прокурор, нито на Висшия правосъден съвет, нито на министъра. Това е записано в регламента ", акцентира Кьовеши. 
" Няма чисти страни и не можем да приказваме единствено за нормалните обвинени, за страните, в които има доста противозаконна активност, аз съм сигурна че има закононарушения във всички страни членки ", безапелационна беше Лаура Кьовеши.
Тя още веднъж означи обсега на делата, които попадат под юрисдикцията на Еврпопоркуратурата – измами с огромни суми евросредства и Данък добавена стойност над 10 милиона евро. Евромагистратите не би трябвало да се занимават да вземем за пример с някои аграрни производител, който е взел 10 000 евро, тъй като ресурсът им е стеснен, уточни тя.
Според нея точно затрупването на европрокуратурата с „ дребни случаи “ е един от способите да се блокира нейната работа.
Оценка от Европрокуратурата за делата за огромна корупция
" Очаквам всички настоящи каузи в България, които влизат в юрисдикцията на Европрокуратурата да бъдат трансферирани, с цел да бъдат оценени и ние да решим дали да поемем работа по тях или не ", съобщи още Кьовеши и добави:
" За нас е значимо да не работим по случаи с дребни престъпления, а по-големите. И това да се случи допустимо най-скоро, даже през днешния ден. Освен това за всички закононарушения, осъществени след 1 юни имаме наложителна пълномощия и би трябвало да ги проверяваме.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР