Главният прокурор Иван Гешев засега не е заплашен от дисциплинарно

...
Главният прокурор Иван Гешев засега не е заплашен от дисциплинарно
Коментари Харесай

Гешев засега се спасява от дисциплинарно дело за чата със Sevi

Главният прокурор Иван Гешев към този момент не е застрашен от дисциплинарно дело за това, че по време на съвещанието на правната комисия предходната седмица си чатеше с пиарката на водача на ГЕРБ Бойко Борисов Севделина Арнаудова. Правосъдният министър Янаки Стоилов, който един път към този момент изиска от Висшия правосъден съвет Гешев да бъде освободен от служба, ще преценя дали да инициира нова дисциплинарна процедура, когато приключат двете каузи, заведени след. Това обясниха пред " Сега " от Министерството на правораздаването.

Става дума за делата пред Конституционния съд и пред Върховния административен съд. Конституционен съд бе попитан може ли министърът да желае предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор и на ръководителите на двете висши съдилища, когато те накърняват престижа на правосъдната власт или жестоко погазват отговорностите си.

Отделно Стоилов апелира във Върховен административен съд самия отказ на правосъдния съвет да прегледа всъщност настояването му за отстраняването на Гешев. Така Върховен административен съд би могъл да задължи съвета да се занимае с проблема. Но до момента в който краят на мандата на служебното държавно управление не пречи на процедурата пред Конституционен съд, то приемникът на Стоилов може да реши и да не поддържа жалбата му пред Върховен административен съд, а по всичко проличава, че съдът не бърза с това дело. Мина цялостен месец от подаването на жалбата, преди то въобще да бъде формирано.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР